Üye Bilgileri.size uygun bölümden devam ediniz.sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir. |
TMMOBMİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ39. DÖNEM AOÇ
Toplantı Tarihi : 08.02.2007 Toplantı No : Toplantı Saati : 18:30
KATILANLAR: Suat Durmuş, İsa Çopanoğlu, Zuhal Özcan, Gülin Sungur, İnci Gayret, Ayşegül Oruçkaptan, Yüksel Öztan, Deniz Atay,
GÜNDEM: AOÇ üzerine yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, AOÇ üzerine yapılacak yeni çalışmaların belirlenmesi, ÖZET RAPOR:
Y.Öztan : AOÇ üzerinde yapılabilecekler;
İ. Çopanoğlu: üniversiteler, odalar bir arada proje hazırlamalıyız, ve bu çalışmaları Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine sunup eylem planı yapmalıyız.
S.Durmuş: açık ve yeşil alanların kolayca yapıya dönüşmemesi için neler yapabiliriz?
A. Oruçkaptan : Anket çalışması yapabilir, halkın dili ile bir gazete çıkarabiliriz.
D. Atay: çıkan kanunla beraber belirsiz alanlar üzerinde b.belediyesi yetki kurdu, buralarda yapılacak planlamalarla ilgili süreci yakından takip edip hukuksal eylemlerde anında bulunmak gerekli.
N.Özgönül : planlar henüz askıya çıkmadı, plan notlarına hukuksal itirazlarımızı oluşturmalıyız ve her yerde deklare etmeliyiz, basınla ilişkiler tarafsız olamıyor bu nedenle kendimiz gazete çıkarıp yayabilmemiz gerekiyor, bunun için de mahallelere kadar irtibat merkezlerinin olması, geniş bir iletişim ağı oluşturulması gerekir. Planın parçalanmışlığının giderilmesi gerekir. Değer alanlara yönelik yarışma çalışmaları genel merkezle beraber yapılabilir.
Y.Öztan : AOÇ ve AKM için halkın düşüncelerini öğranmek önemli, anket çalışması yapılabilir, gönüllüler bir araya gelip leke plan çalışması yapılabilir böyle bir çalışma yazılı belgeden daha dikkat çekici ve alternatiftir, yarışmalar yapılıp raflarda kalırsa maddi manevi maliyettir.
A. Oruçkaptan : alanı koruyarak, onararak yeniden kullanmak mümkün olmalı, yarışmayı onaylamıyorm,
Z. Özcan: halkın katılımına güvenmiyorum, doğru bilgilendirilmiyor çünkü, kent adına yapılan olumlu olumsuz çalışmaları madde madde yazarak bunu deklare edelim el ilanlarıyla, otobüslere dolmuşlara asalım,
M.Yılmaz: odaların proje yapmasına karşıyım, kent içi muhalefeti zayıflatır, yok edebilir. Hukuksal, mekansal ve kamuoyu üçlemesini biarada yürütmek önemli. Yarışmanın doğru kurgulanması çok önemli.
S. Maden: AOÇ sürekli kötüye gitti, kanun gerekçelerine karşı çıkılmalı, yapılaşmaya karşı karşı çıkılmalı ve süreç yakından izlenmelidir.
B. Ünlükoç: biz bir çalışma yaptık, amatör bir çalışma ama konuştuklarınıza bakılırsa doğru şeyler yapmışız bir sonraki toplantıda üzerine konuşmak isteriz, gelişim haritası çıkardık.
B. Altay: medyatik hale getirmek gerek, projeyi düşünen planlayan bizleriz, duyurusunu da kendimiz yaptığımızda mualif olduğumuz düşünülüyor, aracı bulmalıyız, Emre Kongar gibi Mehmet Barlas gibi insanlara projelerimizi anlatmalı onların bizim adımıza savunmasını sağlamalıyız. Bu şekilde kamuya mal edebiliriz.
N.Özgönül : kent izleme merkezi etkin hale getirilmeli,Ankara’yı yeniden tanımlamak ekseninde Gençlik Parkı, AKM AOÇ en önemli akstır, her proje kendi yöntemi ve aracını belirlemeli. Bu toplantı böyle bir süreç için başlangıç, 15 gün sonra yeni fikirler ve daha geniş bir katılımla buluşmak dileğiyle.
KISACA: TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 8 Şubat 2007 tarihinde Mimarlar Odası 5.katında, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili yaşanan son gelişmeler ile ilgili olarak , yeni çalışmalar başlatmak için danışma kurulu düzenlemiş, yeni fikirler oluşmasına olanak sağlamıştır. Somut proje üretilmesi, tarım fuarı parkı kurulması, tarım teknoloji müzesi kurulması, dünya serası kurulması, gen bankası kurulması, kent ormanı olarak kalması, anket çalışması yapılması, haftalık halk gazetesi çıkarılması, çelişkilerin anında tespit edilip yasal işlem başlatılması, değer alanlara yönelik yarışma düzenlenmesi, konuya medyanın dikkatini çekilmesi ve yapılanların aktarılması; toplantı sonucunda ortaya çıkan somut önerilerdendir.
Tweetle
Okunma Sayisi : 7350
|
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967 |
Son Güncelleme : 21.11.2024 - 12:57:08 Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları |