BÜYÜK ANKARA OTELİ MAHKEME KARARIYLA TESCİL EDİLİYOR

Ankara Oteli'nin Tescil edilmesine ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 31.08.2006 gün ve 07-922 sayılı talebinin, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 20.10.2006 tarih ve 1877 sayılı kararı ile reddine ilişkin işlemin iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması istemi ile açtığımız dava da mahkeme davalının işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 20.10.2006 tarih ve 1877 sayılı kararı ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin ve ICOMOS'un tescil talebini reddetmişti. Bunun üzerine ilgili işlemin iptali için dava açan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin talebi doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mahkeme Kararında, Büyük Ankara Oteli'nin 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescili gerektiğinden, aksi yönde tesis edilen dava konusu kararda hukuka uygunluk bulunmamaktadır dedi.

Bu kararın ardından, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu mahkeme kararı doğrultusunda oteli tescil etmesi gerekiyor. Aynı zamanda tescil edilen ada ve parsel üzerinde her türlü inşai ve fiziki müdahalenin de kurulun onayının alınması gerekecek.
Son Güncelleme : 12.11.2019 - 09:51:33