20 Nisan 2012

KİM DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi etkinlikleri içinde önemli bir yer tutan kent çalışmaları, 25- 26 Şubat 2012 tarihlerinde yapılan Mimarlar Odası Ankara Şubesi 42. Olağan Genel Kurulu sonrası başlayan 42. Dönemde de Kent İzleme Merkezi (KİM) bünyesinde yürütülecektir.

Temel hedefi, insana ve kente ilişkin her şeyin politik olması gerçeğinden ve Mimarlar Odası’nın kamu yararına çalışması ilkesinden yola çıkarak üyelerinin ve ekibinin uzmanlıklarıyla, mimarlığın ve kent yaşamının Ankaralılarla birlikte yeni bir eylem dönemine geçmesini sağlamak olan Kent İzleme Merkezi’nin Danışma Kurulu 19 Nisan 2012 tarihinde toplandı. Kent, kentleşme, koruma, mimarlık, iletişim gibi farklı konularda uzmanların yer aldığı Danışma Kurulu’nda 42. Dönemde Şubemiz tarafından gerçekleştirilecek kent çalışmalarında izlenmesi gereken yollar, yerel yönetimlerle kurulacak ilişkiler ve bilimsel hazırlık, hukuksal süreç ve eylemlilik olmak üzere 3 temel aks üzerinde şekillenecek çalışmalar tartışıldı.

Kent İzleme Merkezi, bünyesinde oluşturulan alt çalışma grupları aracılığıyla çalışmalarına devam edecek.

Son Güncelleme : 27.07.2017 - 10:05:47