16 Kasım 2018

Mimarlar Odası Ankara Şubesi öğrenci temsilcisi seçimleri gerçekleştirildi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mimarlık öğrencilerinin oda ile ilişkilerini kuvvetlendirmek için çalışmalara devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin bu kapsamda üniversitelerde gerçekleştirdiği öğrenci temsilcisi seçimlerine ilgi büyüktü.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ, Çankaya Üniversitesi, TOBB Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinde, Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrenci temsilcisi seçimleri için öğrencilerle buluştu.

Seçimlerde Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu ve Ünal Kara öğrencilere hem mesleğe dair hem de odanın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Nihal Evirgen, öğrencilere odayı ikinci bir eğitim alanı olarak görmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Mimarlar Odası’nı öğrencilerin yapmak istediklerini gerçekleştireceği, yaz okulları, paneller söyleşiler gibi mimarlık eğitimine katkıda bulanacak ikinci bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Etkinliklerimizde mimarlık eğitiminin sorunlarını da masaya yatırıyoruz. Yaz kampları ve güz kampları gerçekleştiriyoruz. Yarışmalar yapıyoruz.”

Evirgen, ilerde mesleki yaşamlarında odada gerçekleştirdikleri çalışmaların öğrencilere katkı sağlayacağını da vurguladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu ise, “Bizden sonra bayrağı siz devralacaksınız. Birçok konuda gelip bizden destek alabilirsiniz. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşın ve sorunlarınıza hep birlikte çözüm bulalım” diyerek öğrencileri oda ortamına davet etti.

Mimarlar Odası Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Hakkan ise kendisinin de Mimarlar Odası ile öğrencilik yıllarında tanıştığına dikkat çekerek, “Mimarlar Odası hepimiz adına mesleği ve kamusal alanları savunuyor. Buradaki üretim biçimiyle çok farkı yok, tartışarak, zenginleştirerek katkı koyabileceğiniz pek çok konuda Mimarlar Odasının sizlere çok ihtiyacı var. Sizin de odaya çok ihtiyacınız var” diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi öğrenci temsilcisi seçimleri Kasım ayı içerisinde diğer üniversitelerde ve Ankara'ya bağlı temsilciliklerde gerçekleştirilmeye devam edecek.

Son Güncelleme : 11.12.2019 - 09:52:24