19 Temmuz 2018
Ankapark ihalesi 3.kez ertelendi.

Gökçek'in İsraf Parkı metal çöplüğü olarak kalacak…

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyük kamu israfı  ve hukuksuzluğun  simgesi olan  Başkent'in kara deliği haline gelen Ankapark'ın işletme ihalesinin 3.kez ertelenmesini  değerlendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: ''Ankapark'ın işletmeye verilmesi için 29 yıllığına uzatılması hukuksuzluğu ile Ankapark işletme ihalesine daha çok ertelenecek, Gökçek'in israf parkı metal çöplüğü olarak kalacak. Zarar tazmin edilmeli Gökçek yargılanmalı" dedi.

Candan şöyle devam etti: ''Atatürk Orman Çiftliği'nde hukuksuz, Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışına aykırı olan yapılan Ankapark'ın işletmeye verilmesi için 29 yıllığına uzatılması hukuksuzdur. Bu hukuksuzluk içerisinde yapılan Ankapark işletme ihalesine kimse katılmadığı için ihale 3.kez ertelendi ve daha da ertelenecek. Atatürk Orman Çiftliği'nde Ankapark yapılması ve onun işletmeye verilmesi hukuksuzdur ve ihanettir ihanetinde ihalesi de olmaz demiştik. Süreç öyle devam ediyor.  24 Haziran seçimleri rejim değişikliği ile kapımızdaki ekonomik çöküş, ile birlikte Ankapark'ın işletme ihalesi  olamayacak. Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) iade edilmeli, Gökçek ve Tuna yargılanmalıdır" diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak ihalenin hukuksuz olduğunu belirterek, anayasaya aykırılığının sorgulanması için yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtık diyen Candan  şöyle devam etti: "Ankapark'ın 3 milyarı bulan maliyetiyle Ankara'nın kara deliğidir. Ankapark'ta 3 bin personel çalışacak. Personel giderleri, elektrik, 100 bin metrekarelik gölet ve fıskiyenin işletme giderleri, 100 bin metrekarelik kapalı alanın ısıtılması, oyuncakların daha işletmeye açılmadan eskimeye başlamış olması ile bakım onarımı da hesaplandığında, işletme giderlerinin yıllık 1 milyara yaklaşmasıdır. Bu ekonomik olarak bir çöküş yaşadığımız koşullarda karşılanamaz bir durumdur. Sadece işletme giderinin karşılanması için giriş ücreti 50 TL den yılda 20 milyon kişinin ziyaret etmesi gerekmekte. İşletmenin kar marjını da eklediğinizde Türkiye koşullarında bu işi döndürecek bir durum olmayacağı da ortada. Paris'teki Disneyland bile yıllık 18 milyon ziyaretçisi olmasına rağmen zarar ediyor.''

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Adres : Konur Sk. 4/3  06650 Kızılay - ANKARA