06 Mayıs 2019

Başkent Dayanışması Bileşenleri ve Mimarlar Hıdırellez’i, Saraçoğlu Mahallesi’nde türkülerle, halaylarla karşıladı

Mimarlar Odası ve Ankara Şubesi ve Başkent Dayanışması Bileşenleri, bu yıl da Hıdırellez’i Saraçoğlu Mahallesi’nde karşıladı. Saraçoğlu Mahallesi’nde düzenlenen 5. Hıdırellez Şenliği’ne, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan Konak,  Ankara Tabip Odası Başkanı  Prof. Dr. Vedat Bulut, Başkent Dayanışması Bileşenleri, çok sayıda demokratik kitle örgütü ile sivil toplum örgütü temsilcisinin yanı sıra mimarlar ve vatandaşlar katıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Başkent Dayanışması olarak Saraçoğlu Mahallesi’nin kamusal kullanımını artırmak için etkinliklerimize devam ediyoruz. Beş yıldır geleneksel olarak Hıdırellez’i Saraçoğlu Mahallesinde karşılıyoruz ve kent için dileklerimizi burada tutuyoruz. Hatırlarsanız Melih Gökçek’in istifa ettirildiği gün de Saraçoğlu Mahallesindeki şenliğimize denk gelmişti. Dolayısıyla Saraçoğlu Mahallesinde tutuğumuz dilekler birer birer gerçekleşiyor.  Bugün de 5. Hıdırellez şenliklerinde Saraçoğlu Mahallesi’nin altına otopark yapılmadan bütün değerleri, ağaçları, kendi yarattığı habitatı ve binaları ile birlikte korunarak kamusal kullanıma açılması için bir kez daha buradayız. Saraçoğlu’na sessiz bir bahar gelmiş, biz o baharın sessizliğini bozmak, ses olmak için buradayız” dedi.

Şenlikte Başkent Dayanışması bileşenlerinden olan Tiyatro Pembe Kurbağa’dan Ali Nihat Yavşan’ın yaptığı illüzyon gösterisi çocukların büyük ilgisini çekti. Tabak çevirme gösterisini şenliğe katılan çocuklar ile birçok vatandaş ta denedi.

Daha sonra Başkent Dayanışması Bileşenleri ve mimarlar Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut’un bağlaması eşliğinde halaylar çekti ve oyun havaları oynadı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte hep birlikte, her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Hıdırellez pikniği de yapıldı.

Son Güncelleme : 16.11.2019 - 09:15:18