15 Mart 2019
Atatürk’ün Vasiyeti ve Şartlı Bağışının İhlali Davası

Atatürk Orman Çiftliği alanları üzerinden sürdürülen rejimle hesaplaşma, Atatürk’ün vasiyetine, şartlı bağışına ve hukuka aykırı şekilde yapılaşmalar, tahsisler ve kiralamalar yoluyla devam etmektedir. Bu kapsamda Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Atatürk Orman Çiftliği, Kaçak Saray, Ankapark ve diğer tüm uygulamalara yönelik mücadele sürecinde bu uygulamaları, meslek odaları ile birlikte “Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışının ihlali” ve “müdahalenin meni” talebiyle yargıya taşımıştık.

Atatürk Orman Çiftliği’nde, Atatürk’ün şartlı bağışının ve vasiyetinin ihlali için açılan davanın kabul edilmesi sonucu Atatürk’ün mirasçıları olarak kişilerin de davaya müdahil olmaları mahkeme tarafından onaylanmış ve Atatürk’ün vasiyetinin bulunamaması kamuoyunda ses getirmişken, 4. duruşmada davanın reddedilmesi sonucu dava duruşmalı olarak Yargıtay’a taşınmış ve devam etmektedir. 19 Mart 2019 Salı günü saat 09.25’te Yargıtay 14. Hukuk Dairesi’nde (Yargıtay Ana Bina, Atatürk Bulvarı No:100) görülecek olan “Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışını ihlal ve müdahalenin meni” davasına katılarak Atatürk’ün halkına emanet ettiği değerlerin korunmasının takipçisi olma sürecinde tüm üyelerimizle dayanışma içerisinde olmayı önemsiyoruz.

Saygılarımızla,

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ