09 Nisan 2014

ODTÜ’de bilirkişi incelemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin  yaptığı ODTÜ yolunda bilirkişi keşfi yapıldı.

Dava konusu olan ODTÜ yolunda bilirkişi keşfi yapıldı. Bilirkişi keşfine davacı ve davalı tüm taraflar katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gece yarısı operasyonu ile bayramda yol açmak için ağaçlar kesilmiş, ODTÜ’lü öğrencilerin, yüzüncü yıl mahallesi sakinlerinin ve meslek odalarının itirazına rağmen  yol yapım çalışmaları başlamıştı. Mahkemenin talebiyle bugün bilirkişi keşfi yapıldı. Yapılan bilirkişi keşfine Büyükşehir Belediyesi avukatları,  meslek odalarının avukatları, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve oda yöneticileri katıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,Mimarlar Odası  Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu,  Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Deniz Kimyon  keşif heyetine eşlik etti.  ODTÜ yolu üzerinde inceleme yapan Bilirkişiler, ODTÜ yoluna ait tüm plan notlarını, meclis kararlarını, plan paftasını ve yola dair ulaşım raporlarını taraflardan talep etti. Candan keşif heyetine, “Yol bitti,  yürütmeyi durdurma kararının hızlıca verilmesi gerekirdi. Bir plana sadece teknik olarak bakılamaz sosyal boyutları da vardır. Planlama sürecinde halkın katılımı olmadı, ODTÜ’lü öğrenciler ve Yüzüncü yıl Mahallesi sakinleri yola karşı çıktı. Büyükşehir Belediyesi ulaşım ana planı olmadan plan askıdayken hukuku çiğneyerek,  3 bin ağacı katlederek yolu açtı ” diyerek, ayrıca yolun bittiği, keşfin çok geciktiği değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme : 06.08.2020 - 11:40:51