ANKARALIYA KULAK VER!

(9 Mart 2004)

Bizler, insan ve kentli haklarına saygılı; kente dair çağdaş, bilimsel uygulamaların yapıldığı bir Ankara için, kentimizin sahipsiz olmadığını göstermek için ANKARAM PLATFORMU’nda biraraya geldik.

Çözümleri de birlikte üreteceğiz,

Çünkü;

Bizler Ankaralıyız.

Bizler Ankara’da yaşıyoruz.

Bizler Ankara’yı seviyoruz.

Bizler tek kişinin kararlarıyla, yaşanamaz kılınan bir Ankara istemiyoruz.

Kızılay’daki yaya geçitlerinin açılmasında  öncü rol üstlenen, 32 sivil toplum örgütünün oluşturduğu “ANKARAM PLATFORMU” olarak Ankaralıların yerel yönetimlerden taleplerini açıklıyoruz!

Platformumuz, yerel seçimlere kadar bir dizi basın açıklaması ile yaşlıların, kadınların, gecekonduda oturanların, toplu taşıma yolcularının, yayaların, öğrencilerin, esnafların, sanatçıların, vb. tüm kentlilerin gerçek sorunlarını ve isteklerini kamuoyuna duyuracak, kentte şimdiye dek yapılanları ve yapılması gerekenleri açıklayacak, halkımızın farkında olmadığı bazı gerçekleri rakamlarıyla verecektir.

Ankaram Platformu, ayrıca, seçmenlerin bilinçli tercih yapmalarına yönelik olarak da adayları süreç içinde değerlendirerek görüşlerini Ankaralılara ulaştıracaktır.

SAHİPSİZ KALMA!

SAHİPLENİRLER!

ANKARAM PLATFORMU

Altı Nokta Körler Derneği, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Esatlılar Güzelleştirme Derneği, Halkevleri, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Kadın Dayanışma Vakfı, KADER Ankara Şubesi, KASAİD, Kavaklıdere Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Mülkiyeliler Birliği, ODTÜ Mezunları Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür ve Eğitim Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubeleri, Spina Bifida Derneği Ankara Şubesi, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Bileşenleri; Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Uçan Süpürge, Yenimahalle Yerel Gündem 21, Zihinsel Özürlüler Federasyonu