Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Metraj-Keşif ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi
“Mimari Akustik Rapor ve Projesi Neden Gereklidir?” Semineri
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
Afet Bilinci ve Temel İlk Yardım Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
5-8 ARALIK 2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Eğitimleri (EKB) Çevrim İçi Eğitimleri Başlıyor
“Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi
Bilirkişilik Eğitimi
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar için Sertifikalı Ücretsiz Eğitimler
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi IV
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi III
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi II
Keşif-Metraj İhale Dosyası Hazırlama Teknikleri Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
2018 Yılı Ankara Şubesi Oda Bilirkişileri Listesi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Temel Eğitimi
"Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı" Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi
Keşif Metraj Eğitimi
EKB Uzmanı Üyelerimize Önemli Duyuru
Bilirkişiliğe Kabul Şartları
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
Üniversite Oda’ya Geliyor, Kent Akademisi Dersleri Başlıyor
Hukuk Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
2016 Yılı Kamulaştırma Bilirkişi Listeleri
Ceza Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
Bilirkişilik Başvuruları / Hukuk
Bilirkişilik Başvuruları / Ceza
Kamulaştırma Bilirkişiliği 2017 Listesi Başvuruları Başladı
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
13 Haziran 2014

Gazi Üniversitesi’nde mimarlık skandalı

Gazi Üniversitesi’nde bulunan Mimar Kemaleddin müzesinin kapatılması skandalında, Gelini Güngör Mimaroğlu eşyaları teslim almak için Türkiye’ye geldi. Eşyaları teslim alan Mimaroğlu “ Mimar Kemalettin Bey için buradayım” dedi.  

G azi Üniversitesi’nin Mimar Kemaletin Bey müzesini kapatması eşyalarını ailesine teslim edecek olması mimarlık camiasından tepki topladı.  Gazi Üniversitesi’nde bulunan Mimar Kemalettin müzesi kapatılıp eşyaları Kemalettin Bey’in gelini Güngör Mimaroğlu’na teslim edilecek. Güngör Mimaroğlu eşyaları Gazi Üniversitesi’nden alarak, korunması için Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne teslim edecek. Mimaroğlu bugün yapılan basın toplantısında, eşyaları Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne teslim edeceğini söyledi.

“Mimarlık ortamına saygısızlıktır”

Mimarlar Odası’nda yapılan basın toplantısına Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Atakan, Muteber Osmanpaşaoğlu,  Çanakkale CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, Isparta MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz katıldı. Candan, “Mescid-i Aksa’yı onarabilecek kaç mimar var dünyada? Mescid_i Aksayı özel davetle onarmış, Kraliyet Akademisi RİBA tarafından ödüllendirilmiş bir mimarın müzesinin küçültülme kararı ile Gazi Üniversitesi kendisini küçültüyor. Mimarlık tarihi, Türkiye mimarlık tarihinde 1. Ulusal mimarlık akımının temsilcilerinden olan Mimar Kemalettin değerli bir meslektaşımızdır. Mimarlar Odası’nın desteğiyle 2011’de Mimar Kemalettin Bey müzesi açılıyor, Mimar Kemalettin’in hayatı ve eserleri ve ailesinin bağışladığı eşyalar müzede sergileniyor. Gazi Üniversitesi Rektörlük binasında eşyaların sergilenmesinin özelliği ise binanın Mimar Kemaletttin Bey tarafından tasarlanmış, ölümünden sonra bitirilmiş olmasındandır. Müzeyi kapatarak küçük bir köşeye çeviren Gazi Üniversitesi’nin Mimar Kemallettin’e yaptığı bu saygısızlığı duyan Güngör Mimaroğlu eşyaları istiyor. Rektörün açıklamalarında Tadilat nedeniyle daralttım demesi ikna edici değil. Bizler de hem dünya mirasına hem mimarlık ortamına yapılmış bir saygısızlık olduğunu düşünüyoruz. Osmanlı’dan Cumhuriyete uzanan mimarlık serüveni ile Mimar Kemalettine ona ait eserlerin sergilendiği müzenin kapatılmasına, rektörlük tek başına karar veremez. Müzeyi kapatma kararını alarak kendilerini küçültüyorlar. Rektörlüğün sorumsuzluğunun yanı sıra bu karardan hükümette sorumludur.Bu eşyalar kültürel mirastır ve topluma aittir. Tüm ülkeye aittir. Yapılan yanlıştan geri dönülmeli.  ” İfadelerini kullandı.

“benim değil tüm ülkenin meselesi”

Gazi Üniversitesi’nin mektupla eşyaları teslim ettiğini belirten Güngör Mimaroğlu şunları söyledi: “Bu sabah Gazi Üniversitesi Rektörü’nün yazdığı mektubu okudum, yeniden müzenin açılacağına dair bir not var. Benim bakışım öyle değil, Mimar Kemalettin’in gelini olmakla kalmıyorum aynı zamanda kensisi ile ilgili Columbia Üniversitesi’nde çalışmalar yaptım. Çok kıymetli bir mimarın açılmış bulunan müzesinin oyuncak gibi oradan oraya nakledilmesi hoş değil. Kayınpederimle ilgili müze meselesini çözebilmek için buradayım. Sadece benim meselem değil, aynı zamanda hem ülkenin hem mimari camianın meselesidir. Yakını olmaktan öte, ilk toplu konut meselesinde Fransız mimarla birlikte aynı zamanda hiç iletişimi olmadığı halde ilk mimarlık yazılarını yazan mimardır. Yazılar Columbia Üniversitesi’nde bulunmaktadır. İstediğim kalıcı bir yerde mimar Kemalettin Bey’in eserlerinin korunmasını sağlamak. Tescilli bir müze açılıp kapanamaz, siyasete de alet edilemez. Korunaklı bir yerde muhafaza edilmesini gönlüm ister. Ailemize ait objelerin, Kemalettin bey’e ait olanları geri aldım. Mimarlar Odası’nda bir yerde korunabilir, saklanabilir diye düşünüyorum. Yeniden kalıcı yerine bırakılabilir. Kültür ve sanat toplumların gelişme ölçeğinde bir olaydır. Burada olmamın nedeni Mimar Kemalettin Bey’dir.” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan: “ Meslektaşımız mimar Kemalettin’e yapılan saygısızlıktır. Saygınlığı kendisine teslim edilmelidir. Gazi Üniversitesi’nin tutumu ayıpçı bir durumdur. Meslektaşları olarak konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Sarıbaş özür diledi

Aynı zamanda mimar olan CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, “ Sanata ve sanatçıya son 12 yıldır sahip çıkılmayan bir süreç yaşıyoruz. Böylesi bir olayı gazi Üniversitesi’nin bir bilim yuvasının gerçekleştirmesi üzücü. Kültür Bakanlığı’nın ses çıkarmaması üzücü. Eğer kendi yetiştirdiğimiz bilim insanlarına ve sanat insanlarına üniversitede rektörlük bunları yapıyorsa, gelecek kuşakları çok iyi yetiştiremeyeceği endişesine sahibim. Dünya çapında yetiştirdiğimiz mimar kemalettin için bir saygısızlıktır. Partim adına konuyu parlamentoya taşıyacağım. Gazi Üniversitesi adına ailesinden özür dilerim” dedi.

“Gazi Üniversitesi’nin ilk hatası değil”

MHP milletvekili Nevzat Korkut: “ Keşke Güngör Mimaroğlu başka bir gerekçeyle Türkiye’de bulunsaydı. Ülkesine emanet edilen eserlerle ilgili bir kaygı ile burada olan Mimaroğlu’na teşekkür etmek gerekiyor. Gazi Üniversitesi rektörlüğünün ilk hatası değil. Mimar Kemalettin’in ismini taşıyan güzel bir salon, restore edeceklerini söyleyen Gazi Üniversitesi, 1925 yılında yalınlık ve sadelikle  tasarlanan salonu cahilce yapılan müdahaleler sonucu barok süslemelerin egemen kılındığı saray salonuna çevrilmiş ki büyük bir talihsizliktir. Konuyu 21 Kasım 2013 tarihinde meclis kürsüsüne taşıdım. Restorasyona müdahil olun aslına uygun yapılmalı diyerek Kültür Bakanlığı’nı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdım. Gazi Üniversitesi’nin ifade ettiği ise “eskisinden daha güzel oldu” demeleriydi. . Bir tarihi yansıtan salonla ilgili, böyle cahilce bir laf söylenemez . Rektörlük e söylerse söylesin zımni olarak müzenin kapatılması büyük talihsizlik. Üniversite bu yanlıştan derhal geri dönmeli. “ dedi.

Güngör Mimaroğlu eserlerin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde korunmasını, meslek örgütünün denetiminde olmasını istediğini ifade etti. Candan “Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak eserlere ev sahipliği yapmaktan onur duyacakları yanıtını verdi. Mimaroğlu,16 Haziran’da Mimar Kemalettin Bey’in eserlerini Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne teslim edecek. 

 

Okunma Sayisi : 14257
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 28.03.2024 - 09:42:48
Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları