20 Kasım 2018

Sağlıklı Çevrelerde Yaşamak Her Çocuğun Hakkı

Mimarlar Odası Ankara Şubesinden Dünya Çocuk hakları günü nedeniyle ücretsiz çocuk kitabı dağıtımı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Mimarlar Odası Ankara Şubesi, sağlıklı çevrelerde yaşamak her çocuğun hakkı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Çocukların bir birey olarak yaşadıkları çevrenin şekillenişin de katılımcı olmalarını,  kentlerin ve mimarlığın şekillenişinde çocuğun yaratıcılığı ile mimarlığın yaratıcılığının buluşmasını önemsiyoruz. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak toplumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak 16 yıldır, okullarda ve okul dışlarında çocuklarla buluştuğumuz çocuk ve mimarlık çalışmalarını yürütüyoruz. 16 yıl boyunca 30.000 çocukla, 500 okulda 100 atölye çalışmasında yüz yüze çalışma yaptık. Dünya çocuk hakları gününde çocukların sağlıklı çevrelerde, şiddetten arındırılmış ortamlarda yaşama hakkı ve ailesinin gelir durumuna bakılmaksızın nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit ve ücretsiz yararlanma hakkı olduğunu hatırlatarak, çocuklar için sağlıklı çevreler yaratmak için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim”

Candan Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından  basılan  çocuk kitaplarının , 20-27 kasım tarihleri arasında  ücretsiz olarak edinebileceklerini, tüm çocukları ve ebeveynleri kitaplarını almak üzere odaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Çocuk Hakları Broşürü için tıklayınız

Son Güncelleme : 13.11.2019 - 15:00:14