Çocuk Mimarlık Yarışmaları Ödül Töreni

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi’nin çocuk katılımcılar için açtığı Bir Düşüm Var, Kent Düşüm Var Fikir - Resim Yarışması ve Çocukların Gözünden Ankara’da Kültürel Miras Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Ödül kazanan, özel ödül grubuna giren ve yarışmaya katılan tüm eserler için

ödül töreni ve kolokyum 15 Haziran Cuma günü Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde gerçekleşti.

Geniş bir katılımla gerçekleşen ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, 10 yıldır devam eden Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları’nın bu sene çocuk katılımcılar için açtığı yarışmaların teması olan Kültürel Miras üzerine dikkat çekerek, çocukların geleceğimize sahip çıkmak için kültürel mirası tanımalarının önemli olduğunu vurguladı. Tezcan Karakuş Candan daha sonraki dönemlerde bu tip yarışmaların devam edeceğini belirtti.

Açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. 10-13 ve 14-17 yaş grubu olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaların juri üyeleri ve raportörleri ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ödül töreninde minikleri yalnız bırakmadılar.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Juri Üyelerinin yanı sıra Çocuk Dostu Şehir Ankara projesinde aktif olarak görev üstlendiğimiz kurumlardan UNİCEF’in de temsilcisi ödül törenine katıldı.

Ödüllerini jurinin elinden alan çocuklar sevinçlerini paylaştılar. Ödül töreni son bulurken katılımcıların fotoğraf, resim ve fikir projelerinden oluşan sergi ise Mimarlar Odası Toplantı Salonun’da gezilebilecek.

Son Güncelleme : 14.11.2019 - 16:47:34