01 Temmuz 2014

Doğadan Öğrenme

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık çalışmaları kapsamında  yaz okulu düzenliyor. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği içerisinde düzenlenen yaz okulunun  teması "Doğaya Dokunuyorum" Ziraat Fakültesi  Haymana Yolu Araştırma Çiftliğinde gerçekleşecek yaz okulunda  çocukların doğaya dokunarak öğrenecekleri bir program geliştirildi. Uluslararası Mimarlar Birliği Çocuk ve Mimarlık çalışmalarında Türkiye'yi temsil eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaz okulunda çocukların, kent çevre  ve mimarlığı doğadan deneyimleyeceklerini ifade etti.

Candan şöyle devam etti " Çocuklarla kent, çevre ve  mimarlık  farkındalığını paylaşmak üzere, 12 yıldır çalışıyoruz. Eğitim döneminde başlayan çalışmalarımız yaz okullarıyla devam ediyor. Bu yıl yaz okulumuzu "doğaya dokunuyorum" temasıyla gerçekleştiriyoruz.Doğa yaşantımızın vazgeçmediğimiz bir parçası. Çocuklar yaz okulunda, ağaçları tanıyacaklar, hayvanları tanıyacaklar, ışık, gölge, renk, doku,zaman kavramlarını doğadan öğrenecekler ve hayallerindeki yaşam alanlarını, barınma mekanlarını doğadan toplayacakları materyallerle gerçekleştirecekler.Betonlaşmış kent mekanlarının dışında doğada gerçekleştireceğimiz yaz okulu çocukları bekliyor " dedi.
Son Güncelleme : 14.11.2019 - 16:47:34