Yaz okulu devam ediyor…

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi’nin 18-22 Haziran 2012 tarihleri arasında 9-12 yaş grubuyla gerçekleştirdiği Kültürel ve Doğal Miras temalı Yaz Okulu kapsamında yaz okulunun 3. gününde, 20 Haziran 2012 Çarşamba günü çocuklar haftalık basın toplantısına katıldı.

Yaz okulunun ilk gününde Atatürk Orman Çiftliği’ne yaptıkları gezide gördüklerini gazetecilerle paylaştılar. Çocuklar, A.O.Ç. ‘nin  yalnızca hayvanat bahçesinden oluşmadığını, çok büyük bir alana sahip olduğunu öğrendiklerini anlatarak A.O.Ç. Müzesi ve Atatürk Evi gezi anılarını paylaştılar. Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan ağaçların yol çalışmaları için sökülmesine çok üzüldüklerini belirttiler.

Ankara Valiliği’ni ziyaret

Öğleden sonra ise Ankara Valiliği’ne düzenlenen gezide çocuklar, Vali yardımcısı Kemal Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeologlarından Halil Demirdelen tarafından konuk edildiler. Soru cevap şeklinde geçen konuşmalarda çocuklar, gezdikleri, bildikleri doğal ve kültürel miraslarımızı anlattılar, çocuk dostu şehir hayallerini paylaştılar.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Valilik girişinde Valilik Binası üzerine çocuklarla sohbet etti. Sohbetin ardından Yüksel, çocuklarla beraber fotoğraf çektirdi.

Çocuklar, Valilik önündeki Roma caddesi kalıntıları ile Julianus Sutununu gördükten sonra, program kapsamında Augustus Tapınağı gezildi. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Çağdaş Drama Derneği eğitimcilerinin eşliğinde müzede drama çalışması yapıldı.

Yaz okulu katılımcısı çocuklar, dört günlük gezi ve atölye çalışmalarının sonuçlarını 22 Haziran 2012 Cuma günü 17.00’de paylaşacaklar.

Okunma Sayisi : 11978
Son Güncelleme : 14.11.2019 - 16:47:34