Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER ONLINE İŞL.

UIA 2005 İSTANBUL DÜNYA MİMARLIK KONGRESİ

KONGRE VADİSİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI

 

SORU-CEVAPLAR

                                   

SORU   1 -     Böyle bir yarışmanın yalnızca mimarlara yönelik olarak açılmasına ve yine yalnızca mimarlar tarafından değerlendiriliyor olmasından duyduğum endişeyi ve üzüntüyü belirtmek istedim. Yarışma konusu: "Kongre Vadisi açık alanlarındaki etkinliklerin yer alacağı serbest bir etkileşim ortamını sağlayacak mekan düzenlemelerinin tasarımı" olarak verildiği andan itibaren şehir plancıları, peyzaj mimarları, sosyologlar ve hatta uygulama açısından iktisatçıların bile yarışma ekipleri ve jürisinde yer almasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Disiplinlerarası çalışmanın BİRGÜN ülkemizde ve mesleklerimiz arasında da gerçekleştiğini görebilmek ümidiyle.

CEVAP  1 -    Ekip başının mimar olması kaydıyla, yarışma disiplinlerarası çalışmaya açıktır. Jüri ise, UIA 2005 İstanbul Kongresi Tasarım Kurulu üyelerinden oluşturulmuştur. Danışman jüri üyeleri arasında farklı disiplinlerden uzmanlar bulunmaktadır.

 

SORU    2 -    Bu soruların cevaplarına nasıl ve ne zaman ulaşabilirim?

CEVAP  2 -    Sorular ve cevapları, 5 Temmuz 2004 tarihinden itibaren tüm kayıtlı katılımcılara gönderilecek ve www.uia2005istanbul.org  adresindeki Kongre web sitesinde  yayınlanacaktır.

 

SORU   3 -     Tüm diğer yarışmacıların sorduğu soru ve cevapların web sitesi gibi açık bir platformda yayınlanması her zaman çok yardımcı olmuştur. Bu yarışma için de yayınlanması düşünülüyor mu?

CEVAP  3 -    Bkz. Cevap 2.

 

SORU    4 -    Bize kent projeleri yarışması hakkında bilgi gönderirseniz çok memnun oluruz.

CEVAP  4 -    Bu konuda yarışmacıların birikimlerine güveniyoruz.

 

SORU    5 -    Size Kıbrıs’tan yazıyorum. UIA 2005 Kongre Vadisi Yarışmasına KKTC'den Kıbrıs Türk Mimarlar Odası üyesi mimarlar da katılabilir mi diye soracağım

CEVAP  5 -    Şartnamenin yarışmaya katılım şartları ile ilgili 5.1. maddesinde de açıklandığı üzere,                                               yarışmaya katılmak için ekip başının TMMOB Mimarlar Odası üyesi olması gerekiyor, ekip içinde bu kuruma üye olmayan kişiler yer alabilir.

SORU    6 -    Kongre Vadisi yarışmasında bir kişi iki farklı grupta yer alabilir mi?

CEVAP  6 -    Bir diğerinde danışman olmak kaydıyla yer alabilir.

 

SORU    7 -    Bir mimar, yarışmaya katılan iki ayrı proje grubunda yer alabilir mi?

CEVAP  7 -    Bkz. Cevap 6.

 

SORU    8 -    Şartname almak için 100.000.000TL yatırmak dışında odadan da belge getirmek mi gerekiyor?

CEVAP  8 -    Şartnamenin yarışmaya katılım şartları ile ilgili 5.1. maddesinde de açıklandığı üzere, yarışmacıların bağlı oldukları Mimarlar Odası birimlerinden üye kayıt belgesi alıp kayıt sırasında teslim etmeleri zorunludur.

 

SORU    9 -    Bursa Mimarlar Odası'na kayıtlı mimarım, şu an Melbourne/Avustralya'da ikamet etmekteyim. Yarışma ücretini hesabınıza yatırmam halinde şartnameyi posta ile bana yollamanız ve yarışmaya katılmam mümkün mü?

CEVAP  9 -    Yarışmaya kayıt olmak için istenilen belgelerin şartnamede belirtilen kayıt merkezlerine ulaşması ve açık adres belirtilmesi durumunda, şartname postalama yolu ile katılımcılara gönderilebilmektedir.

 

SORU  10 -    Yarışmayla ilgili olarak, Gaziantep Mimarlar Odası’ndan CD yi edindim. Ancak vaziyet planını Auto Cad 14 ya da 2000 de açamadım. Yarışmaya katılmak istiyorum ancak internetteki sayfanızda da projeye rastlayamadım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

CEVAP 10 -    Sorunlu şartname CD’leri Mimarlar Odası Şubelerinden değiştirilebilmektedir.

 

 

 

SORU   11 -   Yarışma arazisi olan Kongre Vadisinin gezilmesine, fotoğraflarının çekilmesine NATO kapsamında alınılan güvenlik önlemleri nedeniyle izin verilmiyor. Bu durum NATO toplantısı sona erinceye kadar, yani haziran sonuna kadar devam edecek. Bu çalışma sürecini olumsuz etkiliyor, arsayı istediğimiz gibi analiz edemiyor ve gezemiyoruz. Üstelik önlemlerin haziran sonuna kadar bu sıkılıkta devam edecek olması kanımca çok büyük bir sorun. Yarışma arazisinin yaklaşık 1 ay süreyle etkin bir şekilde değerlendirilemeyecek olması yarışma takvimini etkilemelidir. Etkileyemeyecekse bu konuda nasıl bir çözüm üretilebilir?

CEVAP 11 -    Yarışma alanı kısa bir süre için geçici olarak kapatılmış olduğundan, yarışma takvimini etkileyecek bir durum görülmemiştir.

 

SORU   12 -   Kongre Vadisi Mimari Tasarım Yarışması hazırlık çalışmaları için proje bölgesinde tespit amaçlı gezerken NATO toplantısı güvenlik önlemleri kapsamında polis tarafından durdurulup sorgulandık.Derhal bölgeyi terk etmemiz istendi.Amaçladığımız turu, hiçbir belgeleme yapmaksızın tamamlamamıza dahi izin verilmedi.
Sanırım pek çok insan bu günlerde benzer sorunlarla karşılaşıyor olacak.
Yarışma arazisinin, üstelik açık alanlar ilişkisi üzerine temellendirilecek bir projede gezilemiyor olması önemli bir problem.Bu hususta acaba komitenin bir tedbiri var mıdır? Yarışma takviminde bir değişiklik sözkonusu olabilir mi?

CEVAP 12 -    Bkz. Cevap11.

 

SORU   13 -   Verilen belgelerden 1/1000 ölçekli harita, sınırları belirtilen yarışma alanının mekansal özelliklerini, açık alan - yapı ilişkilerini ve genel topografyayı yeterli düzeyde anlatmamaktadır. Çizimin tekniği ve ölçeği nedeniyle, mevcut açık alanlardaki elemanlar (duvar / bordür / havuz / korkuluk / kot farkı), malzeme geçişleri ve ilişkileri (sert zemin - yeşil) anlaşılamamaktadır. Bazı noktalardan arazi  kesitlerinin temin edilmesi veya en azından mevcut plan üzerinde daha fazla açıklayıcı bilgiye yer verilmesi mümkün mü?

CEVAP 13 -    Bu aşamada yarışma alanındaki binalara ait verilen bilgi yeterli görülmektedir.  Yarışma alanının ait, jürinin gerekli gördüğü detayların yer aldığı geliştirilmiş bir plan içeren ek bir belgenin Kongre web sitesinde yer alması sağlanacaktır. Ayrıca yer görülmesi tavsiye edilir. 

 

SORU   14 -   Alanın plankotesi çelişkiler içermektedir. Hilton Convention Center önündeki beton zeminin kotları verilebilir mi?

CEVAP 14 -    Bkz. Cevap 13.

 

SORU   15 -   Elimizdeki planlarda Askeri Müze binasının hemen bitiminden itibaren yarışma alanının kuzeyi yer almamakta,kaldı ki Askeri Müze´nin bahçesi bile tam olarak görülememektedir. Alana bu yönden yaklaşım ve çevre ile ilişkiler açısından en azından Teşvikiye Caddesine kadar olan alanın planını edinebilme imkanımız var mıdır?

CEVAP  15 -   İstanbul kenti ile ilgili daha fazla harita bilgisi ve hava fotografları, www.ibb.gov.tr sitesinde, kent haritası-yeni kent haritası başlığından temin edilebilir.

 

SORU   16-    Özel mülkiyet sınırları gösterir pafta?

CEVAP 16 -    Yarışma kapsamındaki açık alanların tümü üzerindeki düzenlemeler için yerel yönetimlerden gerekli izinler alınmıştır. Özel mülkiyete konu olacak öneriler için ise, gerekli izin başvuruları yarışma sonrasında yapılacaktır.

 

SORU   17 -   Yarışma konusu olan düzenlemelerde en önemli etmenlerden biri mevcut yapılar ve alan düzenlemeleri olduğuna göre bu alanlarla ilgili verilen "alan fotoğrafları"nın yetersiz olduğunu düşünmekteyim. Ek materyaller gönderilecek mi?

CEVAP 17 -    Bu aşamada verilen fotograflar yeterli görülmektedir, yer görülmesi önerilir.

SORU   18 -   Yarışma alanı ve mevcut binalar hakkında tarihi bilgi yollamanız mümkün mü?

CEVAP 18 -    Yarışmacıların bilimsel kaynaklara başvurmalarını önermekteyiz. Kongre Vadisi içinde gerçekleşecek etkinlikler için kapalı kullanım alanları olarak belirlenen yapıların kendi mimari-dönemsel varlıkları ile Kongre amacına katkıda bulunabilecekleri düşünüldüğünden, yapılacak düzenlemelerde bu konunun göz önüne alınması önerilir.

 

 

 

 

SORU   19 -   Şartnamede geçen "fotobloklanmış pafta" terimi ile tam olarak ne kastedilmektedir?

CEVAP 19 -    Fotobloklama (sintrex, forex, datafoam vb.) işleminden, sunum paftalarının 3 ila 5mm. kalınlığındaki hafif ve deforme olmayan bir malzeme üzerine  yapıştırılması kastedilmektedir.

 

SORU   20 -   Fotobloklanmış pafta hakkında bilgi verebilir misiniz?

CEVAP 20 –   Bkz. Cevap 19.

 

SORU   21 -   Fotobloklanmış pafta ne demektir?

CEVAP 21 –   Bkz. Cevap 19.

 

SORU   22 -   Şartnameye göre yarışmacılardan “FOTOBLOKLANMIŞ pafta” istenmektedir. Fotobloklanmış pafta ne anlama gelmektedir? Bunun nasıl bir pafta olacağını tam olarak tanımlayabilir misiniz ?

CEVAP 22 -    Bkz. Cevap 19.

 

SORU   23 -   2 adet A0 boyutunda pafta, yarışmacılardan istenilen EN FAZLA pafta adedi ve boyutu mudur? Örneğin, isteyen yarışmacı A0 boyutunda 1 pafta teslim edebilir mi?

CEVAP 23 -    Hayır, 2 adet A0 boyutunda pafta teslim edilmelidir.

 

SORU   24 -   Yarışmacılardan istenilen 2 adet A0 pafta,  yarışmacılara  verilen autocad çizimindeki 2 adet çerçeveyi mi içermektedir, değilse neyi ifade etmektedir?

CEVAP 24 –   Hayır. 2 adet A0 boyutundaki pafta üzerinde, paftaların yatay olarak üst üste asılacağı düşünülerek istenilen düzenleme yapılabilir.

 

SORU   25 -   Yarışmacılardan istenen belgeler (10.1) içinde kesinlikle istendiği belirtilen yalnızca 1/1000 ölçekli çevre düzeni planı olarak görülmektedir. Bu durumda, kongrenin açık mekanlarının genel kurgusu dışında, sergilemelerin yapılacağı elemanlar, forumda oturma - çalışma düzeni gibi elemanların tümünün çözümleri mutlak suretle istenenler arasında değil midir? Belli tanımlı teknik çizimler istenenler arasında olmadığına göre, bunların paftalarda olmamasının elenme nedeni olamayacağını anlayabilir miyiz?

CEVAP 25 -    Programda sözü edilen etkinlikler çerçevesinde çözümler üretilmelidir. Yarışmacının, önerdiği çözümleri tasarım anlayışına bağlı olarak gerekli ayrıntı düzeyinde sunması beklenir.

 

SORU   26 -   Detay ve kesit çözümleri isteniyor mu?

CEVAP 26 -    Bkz. Cevap 25.

 

SORU   27 -   Yarışmacılardan teslimde istenilenler kısmında maket ile ilgili herhangi bir madde bulunmamaktadır. Maket yapmak zorunlu mudur?

CEVAP 27 –   Maket istenmemektedir, Tasarım sürecinde yapılan maketlerin fotoğraflarına, isteğe bağlı olarak sunum paftasında yer verilebilir.

 

SORU   28 -   Teslimde maket verilebilir / verilmeli mi?
CEVAP 28 –   Bkz. Cevap 27.

 

SORU  29 -    Yarışmanın konusu ve amacı Madde 1.2.’de “Kongre Vadisi kapalı ve açık mekanlarıyla bir bütün olarak algılanmalıdır” olarak belirtilmektedir. Kongre Vadisi adıyla tanımlanan bu alanda mevcut yapılarla (Harbiye Askeri Müzesi, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, Hilton Convention Center ve İTÜ Taşkışla) ilgili en azından 1/200 çizimsel veriler temin edilmeden, giriş ve çıkışların tanımlanması ve kapalı mekan kurgularının, kapasitelerinin algılanabilmesi, iç ve dış mekansal bütünlüğün ve akışkanlığın sağlanabilmesi, dış mekan organizasyonu ve hiyerarşik düzen oluşturulması mümkün gözükmemektedir. TMMOB Mimarlar Odası’nın katılımcı kapasitelerini de kapsayacak detaylı bir programı vermesi gerekmektedir.  Kongre Vadisi’ndeki binalara ait plan, kesit ve cephelere, gabarilere, kotlara gereksinim vardır. Zaten kısa olan tasarım süresinde, bu alanın mevcut tarihi ve doğal gelişimini oluşturan kurguyu daha iyi algılayıp, geliştirme adına; ağaçları, heykelleri, ışıklandırmaları, duvarları, tarihi topları, yolları, alt yapıyı içerecek şekilde rölöve alınması çok zordur. Ayrıca, Madde 6.3’de, idari tasarruflara bağlı olarak kalıcı olabileceği söylenilen bu tasarımın gerçekçi olabilmesi için   bu alanla ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararları gerekmektedir.

CEVAP 29-     Bu aşamada yarışma alanındaki binalara ait verilen bilgi yeterli görülmektedir.  Yarışma alanının ait, jürinin gerekli gördüğü detayların yer aldığı geliştirilmiş bir plan içeren ek bir belgenin Kongre web sitesinde yer alması sağlanacaktır.      Tasarım açısından 1.derecede etkili olmadığı düşünülmekle birlikte, Kongre programındaki kapalı alanlara ilişkin konular netleştikçe Kongre web sitesinde yer almaktadır. Yarışma sonrası ortaya çıkan çözümlerin uygulanması aşamasında, gerekli izinler yetkili kurumlardan alınacaktır.

 

SORU   30 -   Verilen 1/1000 ölçekli haritada münhaniler devam etmemektedir. Kesintisiz münhanileri içeren pafta ile birlikte arazi kotları, yapı kotları ve gabarileri detaylı olarak verilebilir mi?

CEVAP 30 -    Bkz. Cevap 13.

  

SORU   31 -   2005 yılında toplanacak olan 22. UIA Kongresi için düzenlenen yarışma ile ilgili genel bilgileri şartnamede daha geniş bilgilere ise internet sayfasından ulaşmış bulunmaktayız. fakat projeyle ilgili planlamaya yön vereceğini düşündüğümüz etkinlikler ile ilgili bilgilere ise sadece takvimden ulaşabildik.kongre boyunca  takvime alınan etkinlikler hangi mekanlarda düzenlenmesi düşünülmüştür. ya da bu mekanları proje genelinde yerlerini biz mi tespit edeceğiz?

CEVAP 31–    Kongre programına ilişkin konular netleştikçe www.uia2005istanbul.org adresindeki Kongre web sitesinde yer almaktadır. Kongre etkinliklerinden iç mekanlarda gerçekleştirilecek olanların bilgisi web sitesinde yayınlanmıştır.Bu mekanlara bağlı olarak açık alan etkinliklerine ilişkin kurgunun yarışmacı tarafından geliştirilmesi beklenmektedir.

 

SORU   32 -   İnternet adresinden aldığımız bilgi programın özünü vermektedir.Hangi mekanda, hangi zamanda, hangi aktivite olacağı bina bazında verilebilir mi?

CEVAP 32 -    Bkz. Cevap 31.

 

SORU   33 -   Yarışma alanında belirtilen binaların kullanım oranları nedir? Hangi tarihlerde hangi aktiviteler için hangi binaların kullanılacağı belli mi?

CEVAP 33 -    Bkz. Cevap 31.

SORU   34 -   Yarışmacılara verilen 1/1000 ölçekli haritada Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nun kullanımına yönelik bir açıklık getirilmemiştir. Bu mekanın hangi amaçla kullanılacağının netleştirilmesi beklenmektedir.

CEVAP 34 -    Bkz. Cevap 31.

SORU   35 -   Lütfi Kırdar Kongre Merkezinin ek binasında kongre kapsamında akitivite düzenlenecek mi? Bu bina yarışma kapsamında mı? Eğer cevap evet ise yapılacak aktivite nedir?

CEVAP 35 –   Kongrenin kapalı alan etkinlikleri kapsamında kullanılacaktır. Bkz. Cevap 31.

 

SORU   36 -   Bina iç hacimlerine müdahale beklenmekte midir?

CEVAP 36 -    Yarışmacılardan bina iç hacimlerine müdahale istenmediği için, tasarımcıların yarışma alanında yapacağı gözlemlerin yeterli olacağı düşünülmektedir. Yarışmacı, iç ve dış mekanlar arasında bağlantı kurmak üzere kavramsal çözümler geliştirebilir, iç hacimlerde işlevsel çözümler beklenmemektedir.

SORU   37 -   Harbiye Askeri Müzesi binalari ile, Lütfi Kirdar Kongre Merkezi, Cemal Resit Rey Konser Salonu, Muhsin Ertugrul Tiyatrosu, Hilton Convention Center ve İTÜ Taşkışla binalarının şematik dahi olsa zemin kat planlarının yarışmacılara sağlanması jüri tarafından değerlendirilebilir mi?

CEVAP 37 -    Bkz. Cevap 36.

 

SORU   38 -   Odak noktası olarak düşünülen Taşkışla Caddesinin tamamen veya kısmen trafiğe kapatılması söz konusu olabilir mi? Çünkü normal zaman da dahi yoğun bir trafik akışına sahip olan bu alan konser zamanı tamamen kilitlenmektedir. Böylesine önemli bir Kongre’nin bu alanda gerçekleşmesi ve bu alana günde 7-10 bin kişinin geleceği düşünüldüğünde bu alanın trafiğe açık olması problem yaratabilir.

CEVAP 38-     Bu alanın trafiğe kapatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuş ancak olumlu sonuç alınamamıştır. Yol Kongre sırasında araç trafiğine açık olacaktır. Kullanım alanı özellikleri için bkz. geliştirilmiş ek plan.

 

 

SORU 39-48 GENEL AÇIKLAMA – Yarışmacılardan bu aşamada Kongre sürecindeki işlev ve etkinliklerin zaman içindeki değişimlerine de uyum sağlayabilecek esnek ve genel kararları üretmeleri beklenmektedir. Yarışma sonucunda belirecek önerilerin de etkinliklere yön vermesi düşünülmektedir.

SORU   39 -   Açık alandaki Yapı Fuarının kapasitesi hakkında bilgi verilebilir mi?Kapalı alanda düzenlenecek olan fuardan farkı nedir?

CEVAP 39 -    Gelecek talep doğrultusunda ve niteliklerine bağlı olarak Fuarın bir bölümünün açık alana taşması olasıdır.

SORU   40 -   Neden açık alanda Yapı Fuarı gerekiyor?

CEVAP 40-     Bkz. Cevap 39.

SORU   41 -   İstenilen Yapı Fuarı ölçeği için Jüri bir açıklama getirebilir mi? (zira bu başlık çok büyük bir alana tekabül ediyor)

CEVAP 41 -    Bkz. Cevap 39.

SORU   42 -   Tasarım Fuarının içeriği nedir?

CEVAP 42 -    Tasarım ile ilgili obje ve bilgi araçlarının sergilenmesi ve düşünülmektedir.

 

SORU   43 -   Sosyal Etkinliklerin kapsamı açılabilir mi?

CEVAP 43 -    Bkz. Kongre web sitesi ve genel açıklama.

 

SORU   44-    Sergi ve Gösteri kapsamında belirtilen afiş (poster) sunumlarının adet ve boyutu; yine aynı maddede belirtilen Kongre’ye katılacak kurumların sayısı verilebilir mi?

CEVAP 44 -    Bkz. Kongre web sitesi ve genel açıklama

 

SORU  45 -    6.1. maddesinde belirtilen, kayıtlı afiş sunuşlarının ve görsel - işitsel sunuşların 1/1000 ölçekli haritada belirtilmiş olan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Hilton Convention Center gibi mekanlardaki sergilemeden nitelik ve nicelik olarak farkları nelerdir?

CEVAP 45 -    Bkz. Kongre web sitesi ve genel açıklama.

 

SORU   46 -   6.3. Tanıtım ve Satış kapsamında belirtilen kitap-dergi fuarı, tanıtım ve imza günleri, yiyecek içecek tezgahları, anı eşya tezgahları gibi alt maddeler UIA 2011 Kongresi için yarışacak ülkelerin organize edeceği bir ölçekte mi ele alınacaktır, yoksa isteyen herkesin katılabileceği, genel bir kapsamda mı düşünülmelidir? (Örneğin, yiyecek içecek tezgahları sadece 2011 Kongresi için yarışacak ülkelerin yiyecek ve içeceklerini mi içerecektir, yoksa her türlü yiyecek içecek satışı mı yapılacaktır?)

CEVAP 46 -    Genel bir kapsamda düşünülmelidir.

 

SORU   47-    Şartnamenin 6.2. maddesinde
. Buluşma ve sosyal etkinlikler
. İşlikler (örn.: bildirge, manifesto vb. yazım grupları)
. Söyleşi noktaları
. Serbest kürsü noktaları
işlevlerinden bahsedilmiştir.  Forum kapsamında belirtilen bu işlevleri biraz daha açabilir misiniz?

CEVAP 47 -    Bkz . Kongre web sitesi ve genel açıklama. Konuyla ilgili bilgi Kongre web sitesinde tema ve kongreye davet başlıkları altında bulunabilir.

http://www.uia2005istanbul.org/engine.php?ID=27 http://www.uia2005istanbul.org/engine.php?ID=3

 

SORU   48 -   Etkinlikler kapsamında yer alan işliklerin içeriği nedir?

CEVAP 48 –   Bkz. Kongre Web sitesi ve genel açıklama. İşlikler (workshop), Kongreyi destekleyen, bütünleyen düşünce-üretim odaklarıdır. Konuyla ilgili bilgi Kongre web sitesinde tema ve kongreye davet başlıkları altında bulunabilir.

http://www.uia2005istanbul.org/engine.php?ID=27 http://www.uia2005istanbul.org/engine.php?ID=3

SORU   49 -   Sergi ve gösteriler başlığı altında genelleştirilen etkinliklerin kapsamını açıklayabilir misiniz?

CEVAP 49-     Bkz. Kongre web sitesi ve genel açıklama.

SORU   50 -   Konukların konaklama mekanları nerelerdir?

CEVAP 50 -    Konaklama mekanları tüm İstanbul’a yayılmıştır.

SORU   51 -   Şu anda yapılmakta olan mevcut Kongrelerde güvenlik nedeniyle Kongre dışı insanların içeri girmesi sözkonusu değildir.Kongre döneminde alanın insanların kullanımına güvenlik olmadan açılacağımı varsayılacaktır?UIA Kongresine halkın katılımı nasıl gerçekleşecektir?Güvenlik derecesi nedir?

CEVAP 51 -    Evet, açık alanlar halka açıktır. Açık alanların genel güvenliği Kongre sürecindeki düzenlemeler kapsamında sağlanacaktır.

 

SORU   52 -   Etkinlik dahilinde dışarıdan izleyici(İstanbullular)  alınacak mıdır? alınacaksa alanı kullanımları katılımcılarla aynı olacak mıdır?

CEVAP 52 -    Açık alanlar dışarıdan izleyicilere açıktır. Kongre programındaki kapalı alanlarda gerçekleştirilecek etkinlikleri izleyebilmek için ise kayıtlı olmak gerekmektedir.

 

SORU   53 -   İki Askeri Müze önündeki boşluk şu anda kapalıdır. Kongre döneminde açık olacağı mı varsayılacaktır?

CEVAP 53-     Evet. Yarışmacılardan bu bölge için bir fonksiyon tanımlaması beklenmemektedir, öncelikle özürlüler tarafından kullanılacaktır. Bkz. geliştirilmiş ek plan.

 

SORU   54 -   Harbiye Askeri Müzesine giriş için askeriyenin kapısı mı kullanılacak yoksa Hilton ile Müze arasına bir geçiş önerilebilir mi? Mevcut durumda arada bir duvar var mı?

CEVAP 54 -    Hayır, kapı kullanılmayacaktır. Sözü edilen alanda bir ara geçiş mevcuttur. Bkz. geliştirilmiş ek plan.

 

SORU   55 -   Kayıt işlemlerinin yer alacağı belirtilen, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezinin, Harbiye - Halaskârgazi Caddesinden girişinin kullanılıp kullanılamayacağı; kullanılıyor ise, bu merkezin; arka kısmında yer alan merdiven aracılığı ile Darülbedayi caddesi ile bağlantısının kurulup kurulamayacağının açık bir şekilde belirtilmesi.

CEVAP 55 -    Bkz. Cevap 54.

SORU   56 -   Halaskârgazi Caddesindeki Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezinin girişi kullanılamadığı takdirde, Darülbedayi Caddesi üzerindeki merdivenli bağlantının kullanılmasının çok önem kazanacağı, ancak bunun da kolay ilişki kuramayacağı düşünülmüştür. ayrıca güvenlik açısından da sorun nasıl çözülecektir? (yer görme sırasında, fotoğraf çekiminde bile zorluklar yaşanmaktadır.)

CEVAP 56 -    Bkz. Cevap 54.

SORU   57 -   Askeri Müzeye ait rampalı giriş kullanılabilir mi? Bu şekilde Askeri Müzedeki etkinliklere olumlu bir katkı sağlanabilecek midir? Ayrıca bu ilişkinin kurulmasında mekânsal ve yüzeysel düzenlemelere fırsat verilecek midir? Açıklık olmayan bu konuda, jüri ne düşünmektedir.

CEVAP 57 -    Bkz. Cevap 54.

SORU   58 -   Askeri Müze?nin Darülbedayi Caddesi üzerindeki ? şu anda kapalı olan- girişi UIA kongresi süresince kullanıma açılacak mı?

CEVAP 58 -    Bkz. Cevap 54.

SORU   59 -   Askeri Müze, açık alanlarda bir takım geçici düzenlemelere izin verecek mi?

CEVAP 59-     Hayır.

SORU   60 -   Harbiye Askeri Müzesi’nin açık alanları kullanılabilir mi? Alanın askeriyeye ait olması nedeniyle alandaki güvenlik sorununa nasıl bir çözüm getirilecektir?

CEVAP 60 -    Hayır, açık alanlar kullanılmayacaktır.

SORU   61 -   Askeri Müze ile Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu arasında yaya gecisini sağlayabilecek bir kapı var. Bu kapı Kongre sırasında kullanılacak mı?

CEVAP 61 -    Evet.        

SORU   62 -   Kongre etkinliklerinin bir bölümünün yürütüleceği Harbiye Askeri Müzeye ait alana giriş hangi noktadan sağlanacaktır? Plan üzerinde yapı girişi belirtilmiştir,ancak yarışma alanından askeri kontrollü bu alana geçişin nasıl olacağı anlaşılmamaktadır. Askeri müze bahçesi içindeki alanlarda halka açık düzenlemeler önerilebilir mi? Bu konularda bilgi verilmesini rica ederiz.

CEVAP 62 –   Bkz. Cevap 54.

 

SORU   63 -   Kayıt ve sergi için Askeri Müze’nin hangi binası kullanılacak? Giriş hangi caddeden olacak?

CEVAP 63–    Bkz. Cevap 54.

 

SORU   64 -   Özel / askeri mülkiyet ilişkileri nedeniyle planda yarışma alanı sınırları içinde olmasına rağmen müdahale edil(e)meyecek açık alanlar var mı?

CEVAP 64 –   Bkz. Cevap 60.

 

SORU   65 -   Harbiye Açık Hava Tiyatrosundaki kültürel aktivitelerle kastedilen nedir? Burada yapılacak etkinliklerin düzenlenmiş bir programı var mi?

CEVAP 65 -    UIA tarafından düzenlenen öğrenci yarışmasının ödül türeni, müzik etkinlikleri, İKSV Caz Festivali bünyesinde düzenlenecek etkinlikler.

 

SORU   66 -   Alan hangi saatler arasında kullanılacak?

CEVAP 66 -    8.00-24.00 saatleri arasında kullanılacaktır.

 

SORU   67 -   Mevcut yapılara hangi sınırlarda müdahale yapılacaktır?

CEVAP 67 -    Mevcut yapılara kalıcı müdahale yapılamaz.

 

SORU   68 -   Mevcut otoparklara ilaveler bekleniyor mu?

CEVAP 68 -    Hayır

 

SORU   69 -   Darülbedayi Caddesi’nin trafiğe kapatılması ne kadar süre için düşünülüyor?

CEVAP 69 -    Cadde Kongre programı süresince trafiğe kapalı olacaktır.

SORU   70-    1. odak alanda, Habitat etkinliği sırasında yapılmış döşeme v.b. düzenlemeler yok mu sayılacaktır?

CEVAP 70 -    Var olan herşey var sayılacaktır.

SORU   71-    Taşıt trafiğine kapatılacak olan Darülbedayi caddesi üzerinde yer alan Cemal Reşit Rey ve Lütfü Kırdar salonları arasındaki otopark alanı kongre sırasında kullanılacak mıdır? protokol otoparkı nerede düşünülmektedir? protokol yer altındaki  otoparktan mı istifade edecektir? o takdirde,  bu otoparkın Darülbedayi caddesinden girişi kapatılacak mıdır?

CEVAP 71 -    Hayır, bu alan naklen yayın yapacak basın araçları ve ambulanslar bulunacaktır. Protokol araçları için yarışma alanında geçiş yoktur, otopark alternatifleri değerlendirilmektedir. Lütfi Kırdar kapalı garajı çıkış kapısı giriş ve çıkış olarak kullanılacaktır.

SORU   72-    Alt yapı olarak yeni otopark alanları yaratılabilir mi? Yapılmış olan düzenlemeler yok mu sayılacaktır? Yoksa düzenlemeler, döşeme değişiklikleri, tanıtım panolarından mı oluşacaktır?

CEVAP 72 -    Bkz. Cevap 68 ve 70

SORU   73 -   Muhsin Ertuğrul’a bitişik İ.B.B ait olan yapıya müdahale edilebilir mi? (son derece niteliksiz cephesi olan). bu bina tadil edilerek kayıt işlemlerine tahsis edilebilir mi?

CEVAP 73-     Hayır.

 

SORU   74 -   Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ile Cemal Reşit Rey Konser Salonuna ait kapalı otoparkların planlarının verilmesi mümkün olabilir mi?

CEVAP 74 -    Konuyla ilgisi yoktur.

 

SORU   75 -   Trafik düzeninde değişiklik yapılabilir mi?

CEVAP 75-     Hayır.

SORU   76 -   Kavramsal semada vurgulanan alanların tanımı yapılabilir mi?Bazı bölgelerin,örneğin Tophane Rıhtım Caddesindeki köse bölgenin önemi nedir?

CEVAP 76 -    UIA 2005 İstanbul Kongresi senaryosunda yer alan kente yayılma planı, Maçka Demokrasi parkı, Harbiye Habitat parkı, Dolmabahçe rıhtım meydanı, Dolmabahçe Sarayı bahçeleri (son gece kapanış yemeği etkinliği için kullanılacaktır), Beşiktaş İskelesi meydanı, Topkapı Sarayı bahçeleri (açılış gecesi etkinliği için kullanılacaktır), Arkeoloji Müzesi avlusu (açılış gecesi etkinliği için kullanılacaktır), Sultanahmet meydanı, Yedi Kule Zindanları  (açılış töreni için kullanılacaktır), Üsküdar meydanı, Kadıköy meydanı, Taksim meydanı, Taksim  Gezisi, Taksim – Tünel arası İstiklal caddesi,  Metro istasyonları lobileri gibi kent mekanlarını öncelikle içermektedir. Öncelikle Taksim – Beyoğlu – Nişantaşı – Maçka civarındakiler olmak üzere çeşitli  kültür merkezleri, üniversite mekanları ve sanat galerilerinde ve Konsolosluk Kültür Merkezleri galerilerinde etkinlikler düzenlenecektir.

SORU  77 -    Yarışma Alanı tanımında Kongre etkinliklerinin kente yayılarak kentli ile ilişki kurulmasının gerekliliği vurgulanmış, Kongre programının ana hatlarıyla tanımlandığının sinyalleri verilmiştir. Buna göre kapasitelerin de belirtildiği, yarışma alanı ve İstanbul bütününü kapsayan detaylı etkinlik programı daha net olarak verilebilir mi?

CEVAP 77 -    Bkz. Cevap 76.

SORU   78 -   Askeri Müze kompleksi içinde yer alan hangi açık alanlar Kongre etkinlikleri için kullanılabilir? Maçka G Anfisi, Metro Caddesi ve Valikonağı Parkı bu etkinlikler kapsamında değerlendirilebilir mi?

CEVAP 78-     Askeri Müze kullanımı için bkz. Cevap 60, kente yayılım için bkz. Cevap 76.

SORU   79 -   Tanıtım ve Satış kapsamındaki etkinlikler kongre süresince devamlı mi bulunacak yoksa başka etkinliklerle dönüşümlü mü olacaklar.

CEVAP 79 -    Etkinlikler devamlı olacaktır.

 

SORU   80 -   Forum kapsamında basın duyuruları ve TV Yayınları için kapalı stüdyolar mı, yarı açık mekanlar mı yoksa gezici canlı yayın araçları mı  planlanmaktadır?

CEVAP 80 -    Kongre sırasında bir basın merkezinin yanısıra, gezici canlı yayın araçları bulunacaktır.

 

SORU   81 -   Şartnamenin 6. bölümünde belirtilen sergi, gösteri, forum, tanıtım ve satış faaliyetlerinin ve mekanlarının kamuya açık (katılım ücreti ödemeksizin) olup olmadığı, yada hangilerinin olup olmadığı, şartname, bülten ve internet sayfasındaki bilgilerden net bir şekilde anlaşılamamıştır. Örneğin şartnamede bu açık mekanlar için herhangi bir kontrollü giriş önleminden bahsedilmemektedir, hatta bunların kentliyle kaynaşmasından bahsedilmektedir, ancak internet sayfasında kayıt ücretinin karşılığı olarak bunlara serbest giriş gösterilmektedir. Sonuç olarak bu faaliyetlerden hangilerinin katılım ücretine tabi, hangilerininse yoldan geçenlere açık olduğunun, dolayısı ile ne gibi güvenlik ve giriş çıkış kontrolü önlemleri alınması gerektiği konusunun netleştirilmesi hususunda gereğini...

CEVAP 81 –   Bkz. Cevap 51-52.

SORU   82 -   Etkinliklerin yapılacağı binaların tuvaletleri, kongrenin açık hava etkinliklerine katılan ziyaretçilerin kullanımına açık olacak mı, yoksa onlar için ayrı birimler çözülmesi isteniyor mu?

CEVAP 82–    Hayır açık değildir, Kongre organizasyonu tarafından açık alanlar için mobil çözümler geliştirilecektir.

 

SORU   83 –   Darülbedayi Caddesi üzerinde sergilenen topların kaldırılması düşünülüyor mu?

CEVAP 83–    Hayır.

 

SORU   84 -   CRR ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi arasında kalan ve planda açık otopark olarak görülen alan da Pazaryerine dahil edilebilinir mi?

CEVAP 84–    Hayır.

 

SORU   85 -   UIA nın 2011 Kongresi için yarışacak kaç ülkenin tezgah açması bekleniyor?

CEVAP 85 –   Bu işlev kapalı mekanlarda çözülecektir.

SORU   86 -   6.3. Tanıtım ve Satış kapsamında belirtilen UIA 2011 Kongresi için yarışacak ülkelerin tanıtım tezgahlarının Lütfi Kırdar’da belirlenen tanıtım standlarından farkı nedir? Bunlar ilişkilendirilmeli midir?

CEVAP 86 -    Bkz. Cevap 85.

 

SORU   87 -   Lütfi Kırdar Kongre Merkezi?nin önündeki çevre düzenlemesine ne ölçüde müdahale edilebilinecektir?

CEVAP 87 -    Kalıcı müdahaleler söz konusu değildir, aynı zamanda bkz. Cevap 92

 

SORU   88 -   Taşkışla ve Askeri Müze Binalarının avlu ve/veya bahçelerinin UIA Kongre kapsamında kullanılması ön görülüyor mu?

CEVAP 88 -    Taşkışla açık alanları kullanılacak, Askeri Müze açık alanları kullanılmayacaktır.

SORU   89 -   Harbiye Askeri Müzede planlanan kayıt işlemleri, ulusal kesim sergisi aktiviteleri bina gruplarından hangisinde yapılacaktır?( Vali Konağı Caddesine cepheli yapıda mı, yoksa Darülbedayi Caddesine cepheli yapıda mı?)

CEVAP 89 –   Bkz. Kongre web sitesi ve geliştirilmiş plan.

SORU   90 -   Madde 6.3’de belirtilen ‘Tasarım ve Yapı Fuarı’ ile 1/5000 ölçekli planda Hilton Con.Center bünyesinde yapılması planlanan ‘Mimarlık Fuarı’ tanımları aynı şeyi mi ifade etmektedir?

CEVAP 90 –   Kongre çerçevesinde, Mimarlık ve Yapı Fuarı başlığı altında tek bir Fuar düzenlenecek, iki ayrı mekan dağılacaktır. Hilton Convention Center’daki kısım daha çok yapı endüstrisi ve malzemelerine, Lütfi Kırdar Rumeli Salondaki kısım ise, yayınlar, mimarlık ürünleri, software  gibi  alanlara tahsis edilecektir.

SORU   91 -   Proje kapsamında önerilecek yapılar için ne gibi bir yükseklik sınırı var?

CEVAP 91–    Bir sınırlama yoktur, yarışmacıya bırakılmıştır.

SORU   92 -   Şartnamenin 6.3. maddesinde; “Önerilen mekansal kurgunun veya unsurlarının kalıcılığı veya geçiciliğinin, tasarımın niteliğine ve idari tasarruflara bağlı olacağı düşünülmelidir.” İfadesinde yer alan “idari tasarruftan kastedilen nedir?

CEVAP 92–    Kamusal alanlarda yapılacak müdahalelerde ilgili merkezi ve yerel yönetim birimlerinden alınacak izinler belirleyici olacaktır. Kamusal alan düzenlemeleri içinde yer alacak  çözümlerin kalıcılığı kamuoyu ile ilgili kuruluşların isteğine bağlı olacaktır.

SORU   93 -   Yarışma alanını içine alan geleceğe yönelik kentsel veya mimari herhangi bir stratejik planlama mevcut mudur? Eğer mevcutsa bu planın yarışma alanına etkisi ne olacaktır?

CEVAP 93–    Yoktur, uygulama geçicidir.

 

SORU   94 -   Yarışma alanı ve çevresinin mevcut kullanımı nedir? Yarışma alanı çevresinde bulunan önemli aktivite merkezleri nelerdir?

CEVAP 94 –   Bu konuyu yarışmacının gözlemlemesi gerekmektedir.

SORU   95 -   Yarışma alanı için ortalama hava sıcaklıklarını ve rüzgar yönlerini içeren iklimsel istatistikleri yollamanız mümkün mü?

CEVAP 95–    Bu konuda www.meteor.gov.tr adresinden ve diğer kaynaklardan bilgi alınabilir.

SORU   96 -   Verilen 1/1000 ölçekli haritada çevresel veriler net olarak algılanamamaktadır. Buna yönelik olarak hakim rüzgar, trafik akışı gibi  çevresel veriler temin edilebilir mi.

CEVAP 96 -    Bu tür bilgiler ilgili kaynaklardan alınmalıdır.

SORU   97 -   Yarışma alanındaki açık alanlarda mevcut altyapı ne durumdadır? Elektrik-su temini mümkün müdür? Atık su ve kanalizasyon sistemi mevcut mudur?

CEVAP 97 -    Kongre Vadisi sürekli olarak bu amaçla kullanılmaktadır, altyapı donanımı yarışma konusu etkinlikler için yeterlidir.

SORU   98 -   Genel  olarak  servis ünitelerinin (yemek, wc vb.) çözümlenmesi beklenmekte midir? Eğer öyleyse tesisat bağlantıları, şemaları verilebilir mi?

CEVAP 98 -    Bkz. Cevap  97.

SORU   99 -   Yerel yönetim veya deprem yönetmeliği herhangi bir deprem konutları stratejisi belirmemis midir?

CEVAP 99 -    Deprem konutlarının konuyla ilgisi anlaşılamamıştır. Önerilecek geçici strüktürler için, uygulama sırasında deprem yönetmeliği göz önüne alınacaktır.

SORU   100 -  Mevcut binalar için hangi oranda değişiklik önerilmelidir?

CEVAP 100 -  Kalıcı müdahaleler öngörülmemelidir, aynı zamanda bkz. Cevap 92

 

SORU   101-   Tanımlanan alandaki binaların cephelerine ve duvarlara ne ölçüde müdahale edilebilir?

CEVAP 101-   Bkz. Cevap 100

SORU   102 -  Kongre katılımcılarının konaklayacağı düşünülen A, B ve C bölgelerinden Kongre Vadisine ulaşım nasıl olacaktır? Mevcut toplu taşıma imkanları nelerdir? Toplu taşıma araçlarının Kongre boyunca güzergahları ve Kongre katılımcılarını hangi noktalarda bırakacakları belli midir? Kongre Vadisi'ne deniz yolu ile ulaşım olacak mıdır? Hangi iskele kullanılacak?

CEVAP 102–Katılımcılar için servis otobüsleri sağlanacak, ayrıca toplu taşıma araçları kullanılacaktır. Alanda trafiğe açık bölgeler içinde güzergah ve durak alternatifleri üzerinde çalışılmaktadır. Kongre sırasında deniz ulaşımından faydalanmak üzere öneriler geliştirilebilir, kara bağlantıları önerilebilir. Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Dolmabahçe, Karaköy iskelelerinden faydalanılabilir.

SORU   103 -  Hilton Convention Center, Lütfi Kırdar,üstte Muhsin Ertuğrul ve altta Açık Hava Tiyatrosu ile sınırlanan açık alan da hafriyat yapma imkanı var mı?

CEVAP 103–  Geçicilik ilkesi göz önüne alınmak kaydıyla yapılabilir, aynı zamanda bkz. Cevap92.

SORU   104 -  Askeri Müze'nin Darülbedayi Caddesi'ne bakan cephe önündeki boş alanda mobil mekanlar yaratılabilir mi?

CEVAP 104 – Evet.

SORU   105 -  Hilton Convention Center ve Darülbedayi arasında kalan arabaların park ettiği yamuk alan kullanılabilecek mi?

CEVAP 105–  Evet.

SORU   106-   Yarışmada sunulması beklenene tasarımları -yarışma alanı olarak belirlenen alan içerisindeki mevcut açık mekanlar ve yapılara ait diğer açık alan düzenlemeleri ne kadar sınırlandırır? Bu mevcut açık alan düzenlemelerine müdahale şansı var mıdır? Yoksa beklenen bu alanlara kalıcı veya geçici bir müdahale yapılmaksızın; adı geçen etkinlikleri karşılamak üzere mekansal öğeler tasarlanması mıdır?

CEVAP 106    Kalıcı müdahaleler olamamak koşulu ile yarışmacılara bırakılmıştır.

 

SORU   107 -  Önerilecek yapıların Kongre sonrası için de kalıcı olması bekleniyor mu?

CEVAP 107    Bkz. Cevap 92.

 

SORU   108 -  Yarışma konusu açık alan düzenlemelerinin kalıcı mı, yoksa geçici mekanlar mı olacağı tamamen yarışmacıya mı bırakılmıştır. Bununla ilgili herhangi bir sınırlandırma var mıdır?

CEVAP 108-   Bkz. Cevap 92.

 

SORU   109 -  Aktivitelerle ilgili; kişi sayısı, ihtiyaç duyulan teknik donanımlar v.b. ile ilgili tasarımcıyı yönlendirecek bilgiler verilemez mi?

CEVAP 109–  Bkz . Kongre web sitesi.

SORU   110 -  Yarışmacılara verilen 1/1000 plan paftasında bir çok yerin kotu eksiktir. Yarışmacılara, en azından I. ve II. Odak alanlarda kalan acık mekanların, otopark ve bina girişlerinin kotlarını da kapsayan yeni bir pafta gönderilebilir mi?

CEVAP 110–  Bkz. geliştirilmiş ek plan.

SORU   111 -  Kesit ve silueti belirlemesi açısından binaların yükseklikleri (en azından kongre vadisindeki binalar) gerekmektedir. Bina üst kotları bildirilebilir mi?

CEVAP 111– Yerinde inceleme tavsiye edilir.

SORU   112 -  Bina fonksiyonlarına dair bilgiler eksiktir:

a. Lütfi Kırdar'in doğusundaki yari gömük bina, taralı olduğu için kullanılacağı düşünülmektedir, Lütfi Kirdar Uluslararası Kongre Merkezi kapsamında mi işlev yüklenecektir?

b. Askeri Müze'nin doğusundaki bina ve Muhsin Ertuğrul Sahnesi Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi kapsamında mi işlev yüklenecektir?

CEVAP 112–  Bkz. Kongre web sitesi.

SORU   113 -  Bina giriş-çıkışlarına dair bilgiler eksiktir:

a. Askeri Müze'nin doğusundaki binanın girişi Darülbedayi caddesinden mi yoksa Askeri Müze tarafından mi, ve giriş kotu nedir?

b. Askeri Müze'ye Vali Konağı caddesinden giriş hangi noktadan? Müze binasının avluya ve yanlara açılan tüm giriş-çıkışları verilebilir mi?

CEVAP 113– Bkz. cevap 54.

 

 

SORU   114 -  Otoparklar ve giriş-çıkışları hakkında bilgiler eksiktir:

a. Lütfi Kırdar'in doğusundaki binadan otopark girişini kesen bir rampa daha çıkmaktadır, bu otopark çıkısı midir? Eğer öyleyse, CRR'den otoparka giren araçlar da buradan mi çıkmaktadır?

b. CRR'in yanındaki otopark girişinde iniş rampası yok mu? Buralara kot verilebilir mi?

c. Askeri Müze'ye araçla yaklaşım nasıl olacak? Kendine ait bir otoparkı var mi? Varsa giriş çıkışları ve kotları verilebilir mi?

CEVAP 114 -  Bu aşamada yeterli görülen bilgi için bkz. geliştirilmiş ek plan.

 

SORU   115 -  Verilen 1/1000 ölçekli haritada belirtilen otopark giriş - çıkışları değiştirilerek yakın çevrede bulunan diğer otoparklar (örneğin Hilton Convention Center) kullanılabilir mi?

CEVAP 115 -  Otopark giriş çıkışları değiştirilmemelidir. Otopark alternatifleri üzerinde çalışılmaktadır.

SORU   116 -  Bu yarışma kapsamında düşünülen uygulama mevcut açık alanları tamamen yeniden yapmayı öngörüyor mu, yoksa geçici bir uygulama mi öngörülüyor?

CEVAP 116 –Geçici bir uygulama öngörülmektedir, aynı zamanda bkz. Cevap 92.

SORU   117 -  UIA süresince, alana (I. ve II. Odak alanlara) yaya girişleri belli noktalardan kontrollü olarak mi düşünülmeli, yoksa bu alan yayalara tamamen açık, sadece bina girişlerinde kontrol bulunan bir düzenlemeyle mi isleyecek?

CEVAP 117 –Açık alanlar yayalara tamamen açıktır, sadece bina girişlerinde kontrol olacaktır.

 

Okunma Sayisi : 10817
Adres : Konur Sokak 4/3 06650 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 06.08.2020 - 11:40:51
Şu an 56 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları