TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ

MİMARLIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ 3- 29 EKİM 2016

HERHAL’DE BAŞKENT: ZAMAN I MEKÂN I HUKUK

Her yıl ekimin ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü etkinliklerinin 2016 yılı teması Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından “Daha İyi Bir Dünya Tasarla” olarak belirlenmiştir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu tema ülkemiz bağlamına göre uyarlanmıştır. 2016 yılında ülkemizin geçtiği olağanüstü hal koşullarına rağmen Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’nın tarihi, potansiyelleri, tanıklıkları ve geleceği ile ilgili her durumda ve her şartta mücadelenin devam edeceği fikrinden hareketle bu yılki tema Şubemiz tarafından HERHAL’DE BAŞKENT: ZAMAN / MEKÂN / HUKUK olarak uyarlanmıştır.

İdari kent olarak Başkent’te zamana, mekana ve hukuka yeniden dokunmak; ülkenin, kentin ve mekanın geleceğine ve aynı zamanda Başkent Ankara’nın geleceğine dair umutları biriktirmek ve bu umutları toplumla paylaşmak için atölyeler, sunumlar, geziler, Tarık Akan’a saygıyla film gösterimleri, Vedat Türkali ile okumalar, müzik dinletileri ve çeşitli gösterimlerle birlikte 3-29 Ekim 2016 tarihleri arasında başka  bir başkenti; yaşayan, nefes alan, umut dolan, etkinliklerle  donatılacak bir Ankara’yı deneyimleyeceğiz. Kültürün sanatın başkenti Ankara’da “Kent Eskizcileri”,  “Bisiklet ve Yaya”, “Toplumsal Cinsiyet ve Kamusal mekan”, “Çocuk ve Mimarlık”, “Foto trekking”, “Binaların Dilinden Kısa Film”, “Yersizlik”, “Heykel”, “Kent Ekolojisi”, “Kent Mobilyaları” ve “Yıkımlara Karşı Yol Haritası” atölyeleri tüm halkımıza açık şekilde gerçekleştirilecektir.

Mimarlık öğrencilerine yönelik mimarlık malzeme masa araç ve gereçlerinin paylaşılacağı “Mimarlardan Verilikler Pazarı” dayanışmayı örgütleyen ve değişik alanlarda tasarım yapan mimarların üretimlerinin mimarlık ortamı ve kentlilerle buluşacağı tasarım pazarı kurulacaktır. Yerel yönetimlerin ve sivil inisiyatiflerin toplumcu yaklaşımları içeren iyi uygulamaları da sunumlar ve yerinde tespitlerle değerlendirilerek yarınlar için umuda dönüşecek bir ortam sağlanacaktır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yayın deposunun basılması ile uzun süre tutuklu kalan ve sonrasında özgürleşen yayınlarımızın Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında indirimli olarak Ankaralılarla buluşacağı bir yayın sergisi açılacaktır.

13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun 93. yılını da kapsayan Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri, 29 Ekim Cumhuriyet Balosu ile sonlanacak. Daha iyi bir dünyayı tasarlamaya, Cumhuriyeti’n Başkenti Ankara’da mücadeleye devam ettirerek sürdüreceğiz. HERHALDE BAŞKENT: ZAMAN / MEKAN / HUKUK temasıyla gerçekleşecek  Dünya Mimarlık Günü etkinliklerine davetlisiniz. Daha iyi bir dünya; daha iyi bir Türkiye; demokratik özgür ve barış içerisinde bir yaşam; daha iyi bir başkent ve nitelikli mimarlık için OHAL’de ve başka halde, HERHAL’de mücadele etmeye davetlisiniz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 28.09.2020 - 14:22:14