“Gıda Egemenliği Çerçevesinde Kent Bahçeleri”
Tarımda kendi kendi kendine yeten bir ülkeden tohumda dışa bağımlı hale gelen Türkiye’de, gıda güvenliği, tarım arazilerinin imara açılması, kentsel tarım tartışmaları yürütülüyor. Bolivya, Endonezya gibi
"doğaya zarar verme ihtimali olan bir yasa teklif edilemez” diyerek gıda egemenliğini anayasalarına alan ülkelerin de var olduğunu bildiğimiz bir dünya düzeninde Türkiye’de tarım ve gıda güvenliğinin geldiği boyutu tartışıcağız.
Hububat Üreticileri Sendikası (HUBUBAT-SEN) Genel Başkanlığı, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (ÇİFTÇİ-SEN) Kurucu Genel Başkanlığı’nı yürütmekte olan Abdullah Aysu 25 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 18.30’da Mimarlar Odası Konferans salonunda “Gıda Egemenliği Çerçevesinde Kent Bahçeleri” başlıklı sunum gerçekleştirecektir.
“Kapitalizm, önce çiftçilerin “efendiliklerini” yok etti, bitirdi. Ardından eskinin efendilerini zehir temin edici şirketlerin marabası yaptı. Şimdi de tarımda uygulanan neoliberal politikalarla marabaları da yok etmek için maliyetleri artırıyor, ürün fiyatlarını düşük belirliyor şirketler. Bizde eski efendi yeni işçilerin (marabaların) maliyetleri her yıl artıyor, ürün fiyatı artmıyor diye nefes tüketiyor, rakamlarla ispat etmeye çalışıyoruz.” diyen Abdullah Aysu’nun 2019 yılında okuyucu ile buluşmuş olduğu “ Yemek Yemek Politik Bir İştir : Kooperatifler “ kitabının da tanıtımının yapılacağı sunuma davetlisiniz.
Sunum: Gıda Egemenliği Çerçevesinde Kent Bahçeleri
Tarih: 25 Eylül 2019
Yer: Mimarlar Odası Konferans salonu