16 Mayıs 2014

"İş kazası değil cinayet"

TMMOB,KESK,DİSK, TTB   Soma'da yaşanan iş cinayetini protesto etmek için grev yaptı.

Soma ilçesinde yüzlerce maden işçisinin ölümüne neden olan iş cinayeti nedeniyle DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel grev dedi. Sabah saatlerinde iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB grev dedikleri iş yerlerinin önlerinde toplanarak  ve Kızılay'ın farklı noktalarından sloganlarla yürüyüşe geçti.  "Hırsız AKP, Katil AKP", "Soma'nın katili hırsız AKP", Hükümet istifa" "Kaza Değil, Cinayet" sloganlarıyla Kızılay'ın farklı noktalarından, Eskişehir Yolu'na çıkan kitle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne birleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önünde beş dakika oturma eylemi yapıldı. Sessiz , slogansız yapılan oturma eyleminin ardından kitle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Bakanlık önünde toma ve akreplerle yoğun güvenlik önlemleri alındı. İş bırakan bugün hizmet vermeyeceğini söyleyen Mimarlar, Şehir plancılar,mühendisler, işçiler, öğrenciler, öğretmenler, siyasi partiler,  SOMA için yürüyüşe katıldı. Binler SOMA'da yaşanan maden kazasını sloganlarıyla protesto etti. TMMOB'a bağlı meslek odalarının ise   siyah pankart taşıması dikkat çekti.  İş kazası değil cinayet olduğunu vurgulanan basın açıklamasında sorumlunun AKP hükümeti olduğu söylenerek Enerji Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı istifaya çağrıldı. açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Son Güncelleme : 10.08.2020 - 21:53:24