GENÇ YARIŞANLAR II

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 42. Dönem eylem programında yer alan; mimari proje üretim sürecinde yarışma yolunun yaygınlaşması konusunda kampanyalar örgütlenmesi, idarelerle görüşmeler yapılması, yapılarını yarışma yoluyla elde eden kurumlara teşvik edici “Yarışma Dostu” ödülü verilmesi, yarışmalarda ödül alan genç meslektaşlarımızın deneyimlerinin söyleşi ve sergi ile birlikte hem mimarlık ortamı ile hem de kamuoyu ile paylaşılması kapsamında çalışmalar başlatılmıştır. Son beş yıl içerisinde mezun olan ve yarışmalara katılarak ödül kazanan Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerinin deneyimlerinin paylaşılması ve yarışmalar sürecine genç bakışın açığa çıkartılması kapsamında "Genç Yarışanlar" etkinliği programlanmıştır.

İlki Kasım 2012' de, Şişli Belediyesi Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi Yarışması 1. ödül sahipleri Erkut Sancar ve Hamza Utku Karakaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen Genç Yarışanlar Etkinliğinin 2013 yılı programı oluşturulmuş ve her ay bir projeyle, genç meslektaşlarımızın deneyimlerini üyelerimizle paylaşması kurgulanmıştır.

Bu kapsamda yapılacak ikinci etkinliğimizde, “Antalya Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması” ile birincilik ödülünü elde eden Doğuşcan Aladağ, Murat Taş ve Sadık Gökhan Ekinci’yi konuk ediyoruz.

27 Şubat 2012 Çarşamba günü 18.30’da Mimarlar Odası Toplantı Salonunda (5. Kat) gerçekleşecek etkinliğe tüm üyelerimiz davetlidir.

Son Güncelleme : 23.10.2020 - 14:34:32