155. ODTÜ-YOL SUÇ DUYURUSU

Şikayetçiler               : TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Şüpheliler                   : Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri-Söğüt İnşaat Yetkilileri-Ankara Emniyet Müdürü

Konu                            : İzinsiz ağaç kesen, imar kirliğine yol açan, kamu malına zarar veren, koruma amaçlı imar planları olmadan ve koruma komisyonlarından ve ilgili idarelerden izin almadan inşai faaliyete başlayan şirket yetkilileri ile buna göz yuman ve izin veren belediye yetkilileri hakkında;  yasa dışılığı koruyan emniyet yöneticileri, halka görevinin gerektirdiği ölçünün dışında zor kullanan, yasal gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan yurttaşları darp eden, yaralayan güvenlik görevlileri hakkında, kamu kurum niteliğinde meslek kuruluşu olan müvekkilin faaliyetlerini engelleyenler, müvekkil Oda yönetim kurulu üyelerinin kamu görevlerini yapmalarını engelleyenler hakkında gereken yasal işlemlerin başlatılması ve suç ve suçluların gerek ekli belge ve fotoğraflardan gerekse yazılı ve görüntülü medyada yer alan haber, fotoğraf ve videolardan tespiti, sorumlular hakkında soruşturma yapılarak eylemlerine uyan suç/suçlardan dolayı cezalandırılmaları için haklarında ceza davası açılması talebi hakkındadır.

Soruşturma No         : 2013/112458

Akış ve Son Durum    : Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına karşı Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan itiraz kesin olarak reddedilmiştir. Dosya kapanmıştır.

Son Güncelleme : 12.08.2020 - 14:10:00