21 Ekim 2014

“Yanlış hesap Bağdat’tan döner"

Ankapark Meslek Odaları ile Melih Gökçek’i karşı karşıya getirdi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan Ankapark projesi mahkeme kararıyla durduruldu. Gökçek dava açan meslek Odalarını suçladı. Melih Gökçek’in Ankapark yorumuna cevap gecikmedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  “Ankapark, Ya bitecek, Ya bitecek, bu kadar yatırım 3 odacı istedi diye sokağa mı atılacak” sözlerine zehir zemberek cevap verdi. “ Melih Gökçek akıl dışı  projelerle Ankara'yı proje çöplüğüne çevirdi. Ankapark da bu projelerden birisidir. Atatürk Orman Çiftliği alanlarında  böyle bir projenin yapılması doğru değildi. Hukuk aklın ve bilimin ışığında karar verdi. Kendi akıl dışılığının sorumluluğunu meslek odalarına yükleyeceğine, dönüp aynaya baksın, ben nerde yanlış yaptım desin. Yapmaması gerektiği noktasında projeye başlamadan uyardık , dikkate almadı. Şimdi sızlanmasın yanlış alanlarda yanlış projelere yatırım yapmaya devam ederse daha çok sızlanacak. Ankapark'ın, durmasına yargı karar verdi. Yargı kararlarına uymak zorunda. Yanlış hesap Bağdat’tan döner.Gökçek hukuktan üstün olduğunu zannetmesin " dedi.

“Projeye başlamadan uyardık”

Candan, Ankapark projesi başlamadan önce gerekli uyarıları meslek odaları olarak yaptıklarını sözlerine ekleyerek “ Ankapark’ın yeri Atatürk Orman Çiftliği olamazdı,  Halka danışmadan, meslek odalarının görüşlerini almadan ‘Tema Park yapıyorum’ diye, ticaret ve rant sağlayacak bir tema oluşturursan yargıda sana dur der. Her ne ararsa kendinde aramalı. Ankapark projesi Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluş ilkelerine aykırı dedik, anlamadı” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17