10 Eylül 2014

Karabük’e sevindirici karar

Şehircilik ilkelerine aykırı bulunan Karabük  revizyon imar planı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu  iptal edildi.

Karabük Revizyon İmar Planı’nı Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı. Karabük Belediye Meclisi’nin onayladığı planı Kastamonu İdare Mahkemesi iptal etti. Mahkeme “kamu yararı, şehircilik ilkeleri ve planlama esasları bakımından hukuka uyarlık bulunmamaktadır” kararı ile oybirliğiyle iptal kararı aldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Karabük Revizyon İmar Planı’nın bütünlükçü değil parçacıl bir yaklaşımla yapıldığını ve üst ölçekli planı dayanak almadığını belirtti. Candan: “ Karabük’te Ergenekon Mahallesi’ni de içine alan revizyon imar planı dere yatağına evler ve 25 ha’lık alanda çok katlı yapılaşma öngörüyordu. Karabük’te bulunan Atatürk anıtının olduğu meydanın da taşınması söz konusuydu. Bilimsel dayanaklardan yoksun, sosyal donatı alanları belirsiz böyle bir planın iptal edilmesi  için Mimarlar Odası Ankara Şube’nin hinterlandında olan Karabük Revizyon İmar Planı’na dava açmıştık, Bilirkişi raporu lehimize geldi. Mahkeme’den iptal kararını bekliyorduk” açıklamasında bulundu.

Candan, Karabük’te  İptal edilen Revizyon imar planında Yenişehir Mahallesi'nde yer alan bazı  parsellerin bulunduğu alanlarda kamu kullanımlarının azaltılarak yapılaşmaya açılmasını sağlayan plan müdahalelerinin bulunduğuna dikkat çekerek , “Karar, Karabük adına sevindirici” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17