18 Ağustos 2014

Mimarlardan Bakanlığa ortak akıl daveti

Tahsisleri kaldırılan ve hazineye devredilen Saraçoğlu Mahallesi için mimarlar, Maliye Bakanlığını ortak akla  davet etti.

Ankara kent merkezinde bulunan ve kısa süre önce tahsisleri kaldırılan ve hazineye devredilen Saraçoğlu Mahallesi için Mimarlar Odası Ankara Şubesi Maliye Bakanlığını ortak akla davet etti. Maliye Bakanlığı Saraçoğlu Mahallesi’nin güçlendirilerek restore edileceğini açıklamasının üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Saraçoğlu’nda Bakanlıkla birlikte ortak akılla Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceğine dair kamusal kullanımı örgütleyebiliriz" dedi. Candan şunları söyledi: “ Maliye Bakanlığının Saraçoğlu Mahallesi'ne dair açıklamalarına ilişkin, kurum ve kuruluşlarla toplantı yaptık diyor. Bu kurumlar kimler bilmemiz gerekli. Konunun uzmanı ve daha önce yarışma açmış bir kurum olarak biz bu toplantıda yoktuk mesela.Ankara Ticaret Odası, Mimarlar Odası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Bakanlığın restore edileceği  ve halkın kullanımına açılacağına  yönelik söz  verdiği ortak olarak yaptığımız 6 toplantı sonuçsuz kaldı. Maliye Bakanlığının açıklaması önemli. Bakanlığa resmi yazı yazdık ve ortak toplantı istedik. Bilindiği gibi Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün referansı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası ile ortak protokol imzalayarak Saraçoğlu Mahallesi’nin kente kazandırılması üzerine harekete geçmiştik. Saraçoğlu Mahallesi’nin halka açık ve halkın katılımıyla kent merkezinde yaşayan bir mahalle olması, yıkılmadan ve yeni yapı yapılmadan restore edilerek korunması için herkesle çalışmaya hazırız.Maliye Bakanlığına halkın da katılımının sağlanacağı, ortak akılla Saraçoğlu’nun kente kazandırılması için ortak akıl davetimizi resmi yazıyla bugün gönderdik, yanıtını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Candan, Ekim ayında düzenlenecek olan Dünya Mimarlık günü etkinliklerini ilk toplu konut olma özelliği taşıyan Saraçoğlu Mahallesi’nde kutlama isteğini Maliye Bakanlığına ilettiklerini hatırlattı. Bakanlığın onay vermesiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi Dünya Mimarlık gününde Mimarlık Haftası etkinlikleri süresince, Saraçoğlu Mahallesi’nde konserler sergiler, söyleşiler, çocuk atölyeleri, fotoğraf atölyeleri ,sözlü tarih çalışmaları, sinema ve tiyatro gösterimleri yapmayı planlıyor. Kent merkezinde Saraçoğlu Mahallesi "Mutlu Yer" temasıyla kentlilerle buluşturacak. Candan "Bu ortak akıl çalışmasının ilk ürünü olarak 13-20 ekim 2014 tarihlerinde tahsis edilmesi önemli...29 Ekim' de Saraçoğlu Mahallesi'nin temel atılmasının 70. yılında yeni bir temel atılabilir "dedi. Saraçoğlu Mahallesi üzerine çalışmalar yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi Saraçoğlu Mahallesi için ayrıca Kent Düşleri mimari proje yarışmasını düzenlemiş, onlarca fikir yarışmıştı.

Son Güncelleme : 16.12.2019 - 09:43:35