18 Ağustos 2014

Atatürk Orman Çiftliğinde Yangın

Bir çivi bile çakılması  hukuken yasak iken ,  yürütmeyi durdurma ve iptal kararları varken hukuksuz bir şekilde Atatürk Orman Çiftliğinde inşaatı devam eden Başbakanlık Hizmet Binasının karşısındaki alanda yangın çıkması mimarların tepkisine yol açtı.Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "yeni inşaat alanları için kesme yolundan vazgeçip yakma yoluna geçtiler anlaşılan" dedi.

"Bu Yangının Gerekçesi Bellidir"

Atatürk Orman Çiftliğindeki başbakanlık binası başkanlık sarayı olmaya hazırlanırken  bu yangının çıkması manidardır diyen Candan şöyle devam etti."Atatürk Orman Çiftliği'ndeki başbakanlık hizmet binası , başkanlık sarayı olmaya hazırlanırken , binanın karşısındaki ormanlık alanda yangın çıkması manidardır. AOÇ'de yeni inşaat alanları için artık kesme yolundan vazgeçip yakma yoluna geçtiler anlaşılan. Bu yangının gerekçesi  bellidir. Hukuk dinlemeyen, aklına esen, ben ne dersem o olur diyen zihniyetlerin ürünüdür bu yangın.  Atatürk Orman Çiftliğindeki yangın  önümüzdeki günlerde Türkiye'nin içerisine gireceği yangının habercisidir. Bu kafalar ve bu zihniyetin ülkemizi ne hale koyacaklarının göstergesidir.Atatürk Orman Çiftliği'nin yanması, başkentin göbeğinde, yüksek güvenlikli olduğu söylenen bir alanda yangın çıkmasının ne anlama geldiği ortadadır.Sorumluları da bellidir. Tarih  bu talanı yapanları göz yumanları affetmeyecek." dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi/MOA
Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17