13 Ağustos 2014

Mimarlar Odası Saraçoğlu'na talip

Resmi gazetede yayınlanan karara göre rantla karşı karşıya kalan Saraçoğlu Mahallesi'nin kentlilerle buluşması  için Mimarlar Odası Ankara Şubesi 13-20 Ekim 2014 tarihinde Mimarlık haftası kapsamında  Saraçoğlu Mahallesi'nin etkinliklere tahsis edilmesini istedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı  Tezcan Karakuş Candan "Saraçoğlu mahallesi  "Mutlu yer" temasıyla yapılacak etkinlikler için Saraçoğlu Mahallesi'ne talibiz" dedi.

"Mutlu Yer" Saraçoğlu Mahallesi

Candan "Her yıl Ekim ayında Dünya Mimarlık günü olarak kutlanan mimarlık haftasının Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından  bu yıl ki teması "Sağlıklı Kent, Mutlu Kent "  olarak belirlenmiştir. 13-20 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek  etkinlikler kapsamında Ankara Kentinin sağlıklı kent olma yolunda "Mutlu yer " Saraçoğlu Mahallesi  temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Maliye Bakanlığı'na ve Çevre Şehircilik Bakanlığına resmi yazı ile 13-20 Ekim tarihleri arasında, Saraçoğlu Mahallesi yerleşkesini  etkinlik için tahsis edilmesini  talep ettik. Cumhuriyet'in ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi'nin, Ankara halkıyla buluşturularak kentsel mekansal birikiminin bir kent için, insan için ‘mutlu yer’ teması altında Mimarlık Haftası boyunca deneyimlenmesini hayata geçireceğiz. Etkinlikler kapsamında,  konserler  sergiler, söyleşiler, çocuk atölyeleri, fotoğraf atölyeleri ,sözlü tarih yapılacak, sinema ve tiyatro gösterimleri gerçekleşecek.Kentte mutlu yaşam mekanı olarak komşuluk ilişkileri anıları , tarihsel ve doğal kültürel birikimi ile Saraçoğlu kentlilerle buluşacak" dedi .

Başkentin 70 yıllık belleği olan Saraçoğlu Mahallesinin kent kazandırılması için kent düşleri yarışması açan ve Ankara Ticaret Odası ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde çalışmalar yürütürken , oldu bitti kararlarına yönelik de Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  "Saraçoğlu bizim şah damarımızdır" kimse burayı rant açma yaklaşımlarıyla damarımıza basmasın" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17