08 Mayıs 2014

Roboski müzesi adalete çağırıyor

Roboski’nin yaralarını saracak müze projesinin  hayata geçmesinde mimarlar da katkı sunacak.

Roboski katliamında hayatını kaybeden 34 kişi için Roboski Müzesi yapılacak. F-16 uçaklarının saldırısıyla 19’u çocuk 34 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından katliamda hayatını kaybedenlere Roboski Müzesi hayata geçiriliyor. Rosboski Müzesi girişimi sözcüleri Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret ederek destek istedi.  Roboski Müzesi girişimi heyetini Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya karşıladı. Yapılan toplantıda, Müze yapımında katkıda bulunmak üzere bağış kampanyası başlatılacak. Roboski müzesi tuğlaları, kumu , harcı ile kolektif bir üretim ve inşa süreci başlatılacak. 15 Eylül’e projenin yetiştirilmesini uman Rosboki Müzesi girşimi platformu Eylül’de müze inşaatının bitirilmesini öngörüyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Roboski Müzesi etkinliklerine destek vererek “ sürecin bütünleştirici, birleştirici, barıştan ve insani değerlerden yana, önemi ve anlamı olduğunu ” belirtti.

Roboski’nin çığlığına ses olun

Roboski Müzesi’nin yapılacağı arazi Roboski katliamının yapıldığı yeri gören simgesel bir anlam taşıyor.  Şırnak’ta Uludere’de katliama tanıklık edercesine yükselecek olan müzenin yapılacağı arazi ise yine katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından müze için bağışlanmış. Roboski Müzesi girişimi tarafından Roboski Müzesi için etkinlikler sergiler ve konserler düzenlenecek. Dayanışma konseri ise 17 Mayıs’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda Bajar, Hakan Vreskala, Servet Kocakaya’nın türküleri ile Ankaralıları buluşturacak. Destek sergisi ise “Hafıza, Yüzleşme, Dayanışma”  ismiyle Galeri Uray’da 9 Mayıs’ta açılacak. 23 Mayıs’a kadar sürecek olan sergide sergilenen eserler satışa sunulacak. Serginin ve konserin tüm gelirleri Roboski Müzesi için harcanacak. Roboski müzesi desteğe, dayanışmaya adalete çağırıyor.

Son Güncelleme : 12.06.2019 - 14:19:39