Mimarlar Dayanışmasının Büyük Korosu Sizleri Bekliyor.

Hepimizin sabrının zorlandığı, umutlarımızı yitirdiğimiz ve sonra yeniden umutlandığımız mücadele dolu iki yılı geride bırakıyoruz. Ülkemize, kentimize, mesleğimize sahip çıkma azmimizin sonucunda, hükümetin bir dizi yasal yaptırımıyla karşı karşıya kaldık. Yetkilerimiz sınırlandı, yayın depomuz basıldı, Şube’mize yasadışı dinleme cihazı koyuldu, gelirlerimiz azaltıldı. Örtülü tehditler aldık ama yılmadık. Mimarlar Odası’nın toplum yararına çalışma azmini basın ve medya kanalıyla kamuoyunun gündemine taşıdık. Yetmedi, kendi medyamızı

kentinsesi.tv’yi kurduk. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu süreçte, Mimarlar Odası üyesi olmanın kamuoyu nezdinde paha biçilmez değerini birlikte açığa çıkarttık. Sessizliğin ortasında ses, yürek atışlarının durduğu yerde yürek, görmek istemeyen gözlerin arasında her şeyi gören göz olmaya çalıştık.

Bu sürecin görünmez kahramanlarının üyelerimiz olduğunun farkında olarak elimizi taşın altına koyduk. Ezilmesine ise asla izin vermedik. Çünkü bize reva görülen karanlık Türkiye’de, çocuklarımızı, bizi, mesleğimizi nasıl bir süreç bekliyor, biliyoruz. Bu koşullar altında üzerimize gelen büyük dalgayı görmezden gelerek meslek mücadelesi vermemiz imkânsızdı. Öylede yaptık.

Bu süreçte bir şekliyle yan yanaydık. Kimi zaman karşılaşmasak da, bağlantı kurduğumuz her noktada, destek duygularınızı hep yanımızda hissettik. Bir sabah kalktığımızda, üyelerimizin kendiliğinden, şubemiz muhasebesine, dayanışma fonu yazısı ile yatırılan banka dekontlarını gördük. Aidat ödeme oranın yükseldiğini, kimi aylarda mesleki denetim hizmet gelirlerini aştığını gördüklerini aştığını gördük. “Hiç birşey yapamıyorsak, dayanışma için öyleyse aidatlarımızı yatıralım” diyerek destek veren meslektaşlarımızı gördük.

Hükümet gelir kaynaklarımızı keserek bizim ülkemizi, kentimizi mesleğimizi sevmekten geri duracağımızı sandı. Oysa biz ne zorlukları atlatmış ülkenin mimarları olarak ayaktayız. Kimi konularda yaralandık, kanadımız kırıldı. Ancak özgürlüklere uçmak isteyen Richard Bach’ın Martısı, okyanusları keşfe çıkan Samed Behrengi’nin Küçük Karabalığı hikâyesinin okuyarak büyümüş bir kuşağın çocuklarıydık hepimiz, teslim olmadık.

Bu yılda bitiyor işte, yatırmayı unutmuşsanız eğer, aidatlarınızın son ödeme günleri geldi çattı işte. 31 Aralık 2013 tarihine kadar yatıracağınız her aidat, bu yılın ücretleri üzerinden ödenecek. Bunca iş yoğunluğunuzun arasında biz sadece hatırlatmayı istedik. Mimarlar Odası’na yatıracağınız her aidat, sizin odayla bağınızı kuran aidiyet kimliğinizdir aynı zamanda. Ülkemize kentimize mesleğimize sahip çıkma mücadelesinin ortasında dayanışmanın başka bir boyutudur.

Özgürlük ve demokrasi dolu günlerde bir arada olacağımız Türkiye hayalimizi, hiç eksiltmedik eksiltmeyeceğiz de. 25 Aralık’ta saat 19.00 Mimarlar Odası Ankara Şubesinin 58 yılını geride bırakıp 59’ından gün aldığı,kuruluş yıldönümünde mimarlar dayanışmasının büyük korosu sizleri bekliyor olacak.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara

42.Dönem Yönetim Kurulu