22 Temmuz 2013

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ağaç kesimlerine tepki gösterdi

Ankara haftaya ağaç kesimiyle başladı. İnsanların tepkisinden korkan belediye şentepe teleferik hattı için 40 yıllık ağaçları gece yarısı operasyonu ile keserken, Seğmenler Parkında Meclis başkanı için rezidans yapılması için de ağaçlar kesiliyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, hükümet ve Melih Gökçek’in ağaç katliamlarına tepkili. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, ” Hükümet  ve belediye artık gezi sürecinden sonra, rövanş almak için arzsıca her yere saldırıyor. Gündüz gelecek tepkiden korktukları için Şentepe’de gece boyunca ağaçlar kesiliyor. Kamu yararına ve Şehircilik Planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle açtığımız Şentepe teleferik hattı plan değişikliği iptal davası devam ederken bilirkişi  keşfi yapılmışken, Büyükşehir Belediyesi yangından mal kaçırırcasına,  ağaçları kesiyor. Artık tuzun koktuğu yerdeyiz. Meşru mücadele hattının başlaması gerekiyor. ”Seğmenlere Meclis başkanına rezidans yaptırılmasını da eleştiren Hakkan, Ankara’da başka yer mi kalmamışta, parklara gözlerini diktiler. Bunların gözü  toprağa doymuyor” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan’da hükümetin  artık  toplum nezdinde meşruiyetini kaybettiğini, öfkeyle  intikamla ülkenin idare edilemeyeceğini dile getirdi. Candan “ Gezi parkı olaylarından sonra aklı-selimin yapması gereken hiç bir şeyi bu hükümet yapmadı, inatla, toplumu kamplaştıracak, intikam duygusuyla hareket ediyor. Öfkesini doğadan kentten çıkartmaya çalışıyor. Teleferik hattında halkın tepkisinden korktuğu için gece ağaç kesen bir belediyenin ömrü de meşruiyeti de bitmiştir. Hiç bir hükümet döneminde böylesine doğa düşmanlığı olmamıştır. Tarihe Ağaç Kesen Partisi olarak geçecekler. Başbakanı AOÇ ağaç kesip saray yaptırırsa, meclis başkanı’da Seğmenlerde ağaç kestirerek yavru saray yaptırır, Belediye başkanı’da  ağaç kesip teleferik hattı yaptırmak ister. Balık Baştan kokmuş yani. Gezi’nin intikamı için yapılan bu ağaç kıyımları kabul edilemez. Saltanat sevdalıları asıl ağaçların ve doğanın intikamından korkmalılar” dedi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Son Güncelleme : 25.06.2019 - 23:08:47