20 Mayıs 2013

Metin Lokumcu Anıt Mezarı Açılışa hazırlanıyor

Metin Lokumcu anısına, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Harita Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada, Füsun Kavalcı ve Hüseyin Erol’un eseri uygulamaya değer görülmüştü.

31 Mayıs’ta Hopa’da yapılacak anma ve anıt mezar açılışı için hazırlıklar devam ederken, Ankara’da hazırlanan Anıt Mezar, eser sahiplerinin gözetiminde Metin Lokumcu’nun mücadele ettiği topraklarla buluştu. Çevre düzenlemesinin devam ettiği anıt mezarda Metin Lokumcu’nun ailesi arkadaşları ve yoldaşları mezarın yapımını el birliği ile gerçekleştiriyorlar.

31 Mayıs’ta Hopa’da yapılacak anma etkinlikleri için AKP’ye karşı ortak bir eylem programı çıkartmak üzere, tüm örgütleri ve partileri toplantıya çağıran TMMOB’a bağlı beş oda,  23 Mayıs’ta Mimarlar Odası Ankara Şubesinde gerçekleştirilecek toplantıda ,Hopa'da gerçekleşecek anma programını katılımcı bir yöntemle, Metin Lokumcu’nun verdiği mücadelenin  kolektifliğine yakışır şekilde organize edilmesine özen gösteriyor.

Son Güncelleme : 09.12.2019 - 15:03:52