Alman ve Türk Mimarları sergide buluştu

Alman ve Türk mimarisi “Dedeler ve Torunlar”adlı sergi ile Köln Uygulamalı Sanat Müzesi’nde bir araya geliyor.

Almanya'nın Köln kentindeki Köln Uygulamalı Sanat Müzesi(MAKK) ile Teknik ve Politeknik Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği-Ankara'nın (TP.RDİA) işbirliğiyle bir karma sergi açıldı.”Dedeler ve Torunlar” isimli, Alman mimarların Türkiye’deki eserleri ve Türk mimarların projelerinden oluşan sergi, kentleşme, mimari ve kentsel dönüşüm alanlarındaki yansımayla beraber bugün gelinen noktayı tanımlıyor. Türkiye’deki eserlerin, taşındığı sergi programı çeşitli kurumların sergilerini içeren bir karma sergi olarak, Ulusal Mimarlık ödülleri sergisini de içeriyor. Sergilenecek olan projeler arasında, Mimarlar Odası-Ödüllü Projeler Sergisi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi- Bina Kimlikleri Ankara-Cumhuriyetin 25.Yılı Sergisi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi-Türkiye’de Çağdaş Mimarlık Sergisi bulunurken, Üç farklı Belediyenin idarecileri de yerel kentsel dönüşüm uygulamaları ve projeleri de sergide  yer alıyor. Bu Projeyi destekleyen kurumlar arasında, TMMOB Mimarlar Odası, T.C. Köln Başkonsolosluğu T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,– Türkiye, Zeytinburnu Belediyesi, Şanlıurfa Belediyesi , Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Uğur Kentsel Dönüşüm Ltd.,MuuM Mimarlık, AKTAŞ İnşaat bulunuyor.  Sergi 18 Mayıs ve 3 Haziran tarihleri arasında görülebilir.

Son Güncelleme : 25.06.2019 - 23:08:47