TMMOB ile Yarını Kurmak Söyleşisi Gerçekleştiriliyor

27 Mayıs 2007 yılında aramızdan ayrılan Şubemiz Yönetim Kurulu eski üyelerinden Ataman Kınış anısına “TMMOB İle Yarını Kurmak ‘geçmişten geleceğe mühendislerin mücadelesi’” Söyleşisi gerçekleştiriliyor. TMMOB Yönetim Kurulu Eski Başkanları Yavuz Önen, Teoman Alptürk, Kaya Güvenç ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’nın katılacağı söyleşi 29 Mayıs Salı Günü EMO Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği, 1970‘lerden bugüne geliştirdiği örgütlülüğü ve toplumcu mühendislik anlayışı ile nadide bir örnek olarak yerini korumaktadır. Türkiye‘de toplumsal muhalefetin yükseldiği yıllarda, demokratik seçimlerle yönetimi devralan devrimci, demokrat, yurtsever mühendis ve mimarlar, "mühendis ve mimarların sorunları halkın sorunlarından bağımsız değildir" diyerek, "bilimi ve teknolojiyi halkın hizmetine sunmak" şiarıyla örgütlenmiş, mücadele etmişlerdir.

Bilimin ve tekniğin ışığında, mesleğin ve meslektaşların haklarını, ülke ve çıkarlarını savunan TMMOB hiç bir iktidar ile yandaşlık ilişkisi kurmamıştır, bundan dolayı da iktidarları sürekli rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlığın günümüzde had safhaya çıktığı görülmektedir; Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporuyla başlayan süreç, Kanun Hükmünde Kararnameler ile TMMOB‘nin yetkilerinin azaltılmasına kadar vardırılmıştır. Son olarak ise TMMOB‘ ne yönelik yalan ve iftira dolu haberlerle saldırının sürdüğü ve süreceği görünmektedir.

Bu gündemlerle, TMMOB‘nin 42. Olağan Genel Kurulu öncesi, geçmişten gelen birikim ve deneyimi, yarının TMMOB ve yükselen mücadelesi için bir harç yapmak üzere TMMOB‘nin Başkanlarıyla bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

"TMMOB İLE YARINI KURMAK ‘geçmişten geleceğe mühendislerin mücadelesi`"

Yönetici: Ebru AKGÜN YALÇIN (EMO Ankara Şubesi YK Başkanı)

• Yavuz ÖNEN (25.-33.-34.-35. Dönem TMMOB YK Başkanı)
  • Teoman ALPTÜRK (28.-29.-30.-31.-32. Dönem TMMOB YK Başkanı)