TEKSTİL FORM
ODTÜ’ DE C.A.S.T. ÇALIŞTAYI
18-21 MAYIS 2012

ODTÜ’de yapılan C.A.S.T. Çalıştayı kapsamında Manitoba Üniversitesi C.A.S.T. Araştırma Merkezi kurucusu Prof. Mark West tekstil kalıp form üretimi üzerine TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinde 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü 18.00’ de bir konferans verdi.

18 Mayıs’ta ODTÜ’de başlayan çalıştay süresince 30 öğrenciden oluşan atölye grubu, Prof. Mark West koordinatörlüğünde tekstil kalıp ile form üretimini uygulamalı olarak çalıştılar.

Atölyeye katılan öğrenciler ve bazı üyelerimizle beraber yaklaşık 60 kişilik katılımla gerçekleşen konferansın açılışını ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Güven A. Sargın yaptı. Ardından organizasyon komitesinden Prof. Dr. Ayşen Savaş, Ayşegül Akçay ve T. Nihan Hacıömeroğlu etkinlik ile ilgili açıklamalar yaptılar. Daha sonra söz alan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Mark West’i ve atölye grubunu şubemizde misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Mark West, C.A.S.T. Araştırma Merkezi’nde tekstil form üzerine yaptıkları çalışmalardan bahsederek bu tekniğin kullanıldığı bazı bina uygulamalarının slaytlarını gösterdi. Tekstil form kullanılarak yapılan beton uygulamaların hem akılcı, hem sürdürülebilir olduğunu belirten West, tekstil form ile esnek ve değişik formlarda kirişler üretilebildiğini örneklerle anlattı. Mark West, bu tekniği bulmasında heykel sanatı ile uğraşmasının etkili olduğundan bahsetti ve mimarlığın mümkün olanın sanatı olduğunu söyledi.

Değerli meslektaşımız Aydan Bulca’nın da çeviri konusunda yardımcı olduğu konferansın ardından düzenlenen kokteyl ile etkinlik sona erdi.

Son Güncelleme : 18.09.2019 - 10:07:05