Mimarlar Odası E-Eğitim Programı” Hizmete Açıldı

SMGM’nin kurulduğu yıldan bu yana hedeflerinden birini oluşturan ve 2008 yılından itibaren altyapı ve eğitim olanaklarının araştırılmasına hız verilen “uzaktan eğitim”e ilişkin çalışmalar 2010 yılında sonuca ulaştırıldı ve “Mimarlar Odası E-Eğitim Programı” üyelerin hizmetine sunuldu.

İlk kez 2010 Aralık ayı ortasında Mimarlar Odası web sitesinde bir sunumu aracılığıyla üyelere duyurusu gerçekleştirilen E-Eğitim Programının tanıtımına yönelik olarak ayrıca bir broşür hazırlandı.

Üyelerin, Şubeleri aracılığıyla Genel Merkez’den aldığı şifre ile giriş yaptığı “Üye Giriş Modülü”nde SMGM bölümünün altında erişime açılan E-Eğitim Programı’nda izlenen ve tamamlanan eğitimler Üye Sicil Sistemine otomatik olarak işleniyor.

Eğitimlerin yer aldığı LMS (Learning Management System) ortamı, tamamlanamamış eğitimlere kalınan yerden devam etme, tamamlanmış bölümleri takip edebilme vb. olanakları da sağlıyor.

Çağdaş bir iletişim sistemi olarak internetin de desteği ile bilginin zaman bağımlılığı olmadan daha hızlı ve kolay erişilebilmesi ve daha çok sayıda üyeye ulaşılmasının hedeflendiği E-Eğitim Programı’nda konu ve alanlarının zenginleştirilerek e-eğitimlerinin sayısının hızla artırılması ve üyelerin görüş ve önerileri doğrultusunda geliştirilmesi hedefleniyor.

1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla girişe açılan e-eğitimler ve kurgusunu gerçekleştiren uzmanları aşağıdaki gibidir:
Mimarlık ve Cam – Genel Bakış / YÜCEL AKYÜREK
Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması - 1 / EMRE MADRAN – NİMET ÖZGÖNÜL
Proje Yönetimi Temel Eğitimi - 1 / MURAT GÜNAYDIN
Özürlüler İçin Yapılı Çevrede Ulaşılabilirlik / DENİZ ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ

Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması - II (Doç. Dr. Emre Madran - Doç. Dr. Mine Hamamcıoğlu Turan)
Yapı Tasarımında Deprem Faktörü (Barış Çokcan)
Prefabrike Betonarme Sistemler ile Tasarım (Bülent Tokman - A. Fatih Sayan / Türkiye Prefabrik Birliği)

Son Güncelleme : 20.04.2017 - 13:50:34