26 Mayıs 2021
11. Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri Sanat dalı Öykü Ödülünün sahibi  Üyemiz Esmehan Devran İnci oldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2010 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve bu yıl 11.si gerçekleşen Türkan Saylan Sanat ve Bilim ödüllerinin Sanat Ödülüne Öykü dalında “Suyun Şarkısı” öykü kitabı ile 25787 sicil nolu üyemiz Esmahan Devran İnci layık görülmüştür. Meslektaşımızın başarısını üyelerimizle paylaşmaktan mutluluk duyarken tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Saygılarımızla,

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Kitap hakkında:

Esmahan Devran İnci, Suyun Şarkısı’nda yitirdikleriyle yüzleşip yola devam etmeye çabalayan insanların yaşamlarına eğiliyor. Öykülerde, toplumun her kesiminden erkekler ve kadınlar var. Her şeye rağmen umudu yaşatmaya çalışan insanlar…  Umut ya mücadele azmine dönüşüyor ya da bir mum alevi gibi yanıp duruyor. Hiç sönmüyor... Kişiler bazen doğaya sığınır ve ona gerçeküstü anlamlar yüklerken, bazen de yeniden ayağa kalkmaya çabalayarak bir rüyayı, bir şarkıyı ya da bir resmi rehber ediniyorlar kendilerine. Mutlaka bir anlam buluyorlar tutunmak için. Bizse bu kişileri hayata döndürüyoruz okurken.

Suyun Şarkısı üç bölümden oluşuyor: Suyla Gelen, Yitene, Umuda…

Her bölüm, her öykü farklı bir atmosfere açılıyor. Yazar, başka başka yaşamlardan toplamış çünkü öykülerini. Bu nedenle Suyun Şarkısı, zengin bir okuma deneyimi yaşatıyor okura.

Suyun Şarkısı, kötü bir hastalık gibi her yanımızı örten umutsuzluğa, özlediğimiz ilham duygusuna sarılarak kafa tutuyor.

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 21.10.2021 - 16:28:04