25 Aralık 2020

HALKA GERÇEKLERİ SÖYLEYEN BTS’NİN YANINDAYIZ, SÜRGÜNLERİ DERHAL DURDURUN

Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS), Çin’e gitmek üzere 4 Aralık’ta Halkalı’dan uğurlanan ‘ilk ihracat treni'nin Maltepe’den geri döndüğünü ve Çin'e gidecek yük treni hazır olmadığı için sadece şov yapmak amacıyla başka bir tren kullanıldığı gerçeğini ortaya çıkarmasının ardından,  sendika yöneticileri sürgünlerle susturulmaya çalışılıyor.

Tüm bu gerçeklerin ortaya çıkması üzerine, TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi, #ÇinTreniNerede etiketi ile sosyal medyada paylaşım yaparak, kamu zararının peşini bırakmamış, bunun üzerine Sendika ve yöneticilerine karşı bir saldırı başlatılmış, baskı ve sindirme politikası ile BTS Genel Sekreter İsmail Özdemir Sivas’a sürgün edilmiştir.

Gerçekleri dile getiren, halka söylenen yalanları ve kamu zararını ortaya koyan Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın ve yöneticilerinin yanındayız. Bu susturma operasyonuna izin vermeyeceğiz. Meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri olarak halka gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.  Adaletsizliğe ve hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız.

4 Aralık tarihinde tören trenini 320 kilometre gezdiren, Marmaray’dan 2 kez geçiren, Marmaray trenlerinin iptaline ve tehirine sebep olanlar halkı da mağdur etmiştir. Gerçeği ortaya koyan BTS cezalandırılmak istenmiştir. Öte yandan İstanbul’daki protestoya katılan BTS üyelerini fişlemek için kurum içi yazılar yazılmıştır.

TCDD Taşımacılık A.Ş. yöneticilerine sesleniyoruz. Halka yalan söylemek suçtur. Birleşik Taşımacılık Sendikası yöneticilerine yönelik sürgünlere, baskılara, tehditlere, mobbinge, fişlemelere son verin. Sürgünleri derhal durdurun.

Ankara CUMOK, Ankara Dayanışma Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Ayrancı Derneği, Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi, Devrimci 78'liler Federasyonu, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, HDP Ankara İl Örgütü, HDK İl Yürütme, Hünkâr Hacı Bektaş Veli Derneği, Karantina TV, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ankara Şubesi, Namık Kemal (Saraçoğlu) Mahallesi Koruma ve Yaşatma Derneği, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Polen Ekoloji, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Tüm Emekli Sen, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 21.10.2021 - 16:28:04