11 Eylül 2019
Prof. Dr. Yıldırım Yavuz’u Kaybettik

2737 sicil numaralı üyemiz Ayşıl Yavuz’un eşi değerli hocamız 1658 sicil no.lu Prof. Dr. Yıldırım Yavuz’u uğurlama programında gerçekleşen güncellemeleri bilgilerinize sunar, mimarlık ortamının yaşadığı büyük kaybın acısını bir kez daha yürekten paylaşırız.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi
45. Dönem Yönetim Kurulu

ODTÜ Mimarlık Fakültesinde ANMA toplantısı: BUGÜN saat 10:30’da Mimarlık Amfisi.

TÖREN: ikindi namazı; Cebeci Asri Mezarlığı içinde İsmet Oğultürk Camisi (1 nolu kapı)

Anma sonrası törene katılım için Mimarlık Fakültesi otoparkından saat 15.40da otobüs kaldırılacaktır.

PROF.DR.YILDIRIM YAVUZ:

Prof.Dr.Yıldırım Yavuz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi  eski dekanıdır. Prof. Dr. Yavuz, ODTÜ'de mimarlık dalında lisans ve yüksek lisansını, Pennsylvania Üniversitesi'nde de mimarlık dalında ikinci yüksek lisans derecesi almıştır. 1962'den 1982'ye kadar ODTÜ'de mimari tasarım ve tarih dersleri verdi; 1982 - 1988 yılları arasında Suudi Arabistan'daki Damman Üniversitesi, Faysal Üniversitesi'nde tasarım ve mimarlık tarihi dersleri verdi. 1988-1997 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde sanat, tasarım ve mimarlık fakültesinden dekan yardımcısı olarak mezun oldu. Burada lisans düzeyinde ileri düzeyde tasarım, sanat ve kültür dersleri verdi. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'de kültürel işler ve mimarlık için birçok ulusal komite üyesi olarak hizmet vermiştir ve 19. ve 20. yüzyılların mimarlık tarihi üzerine yoğunlaşan araştırmalara devam etmiştir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yürütülen Bina Kimlikleri Envanteri Projesi’nin de danışmanlarından olan Prof.Dr. Yıldırım Yavuz, Mimarlar Odası yayınlarından çıkarılan “İmparatorluktan Cumhuriyet’e Mimar Kemalettin” kitabının da yazarıdır. Birçok yarışmada jüri üyelikleri bulunan Yıldırım Yavuz’un, "Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı", "Atatürk ve Modernite” konusunda sunum ve makaleleri bulunmaktadır.

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17