Burcu Ateş

44451 sicil numaralı Mimarlar Odası Ankara Şube Üyesi, İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini TED Özel Aliağa Vakfı okullarında tamamladı. Liseden mezun olduğu 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü kazandı. 2010 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Şehir Planlama Yandal Programı’na kabul aldı. 2012 yılında mimarlık lisans eğitimini ve Şehir Planlama Yandal Programı’nı tamamladı ve kısa bir Avrupa turundan sonra ODTÜ Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Programı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Bu eğitimin ilk yılında bir yıl süresince bir mimarlık ofisinde çalıştı. 2014 yılı bahar döneminde Erasmus Programı değişim öğrencisi olarak Viyana Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans tez çalışmasını yürüttü. Prof. Dr. Güven Arif Sargın danışmanlığında yürüttüğü “A Spatial Impromptu: Green Resistance by Guerrilla Gardening” başlıklı tez çalışmasını 2015 yılında tamamladı ve aynı bölümde doktora programına başladı. 2014-2016 döneminde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde farklı komisyonlarda görev aldı; halen çocuk ve mimarlık, yayın, mimarlık ve kültür ve mimarlık öğrencileriyle ilişkiler alanlarında çalışmalar yürütmekte ve aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Mimarlık eğitimi boyunca ve mezuniyetinin ardından birçok farklı kurumda ve alanda staj yapmıştır. Ulusal ve uluslararası birçok atölye çalışmasına ve yarışmalara katılmış, ödüller almıştır. Lisans eğitimi boyunca katıldığı gönüllü çalışmalara mezun olduktan sonra da devam etmiş; mimarlık pratiğini farklı alanlarda ve herkes için sürdürmeyi amaç edinmiştir.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 43. Dönemi boyunca Çocuk ve Mimarlık, Yayın, Kültür MBÇK ve Öğrenci Temsilcileri Komisyonu gibi farklı alanlarda çalışmalar yürütmüş ve 43. Dönem Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak görev almıştır.

Son Güncelleme : 17.08.2017 - 21:38:41