Ana SayfaKayıtFotoğraflarBelgelerYarışma PaftalarıJüri RaporuŞartnameSSSİletişim

Copyright (c) TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

SSS
Numune Hastanesi ve Çevresi Değerlendirme Projesi Fikir Yarışması

Sık Sorulan Sorular

1- Mimarlar Odası'na kayıt işlemini projeye kayıt olmadan önce mi yapmamız gerekiyor yoksa projeye kayıt işlemini yaptıktan sonra mimarlar odasına üyeliğimizi yapabilir miyiz?

Yarışmaya katılım sağlayacak öğrencilerin ilgili meslek odalarına kayıt yaptırmalarıyla ilgili bir öncelik sıralaması bulunmamakla birlikte şartnamenin V.I. Katılım Esasları başlığı altında gerekli açıklama yapılmıştır.

2- Ekip olarak katılınması durumunda projeye sadece proje temsilcisi mi kayıt yaptırmalı yoksa her katılımcı ayrı ayrı kayıt mı yaptırmalı?

Şartnamenin VI. Kayıt İşlemleri başlığı altında belirtildiği üzere ekip halinde katılanların yarışmaya ayrı ayrı kayıt yaptırmış olması şartı aranmayacaktır.

3- Proje sınırlarında bulunan taşınmazlara müdahale sınırı nedir?

Alan içerisindeki yapılara sonradan yapılmış ve alanın hafıza mekanı niteliğini bozmayacak müdahalelerin yarışmacılar tarafından değerlendirilerek, önerilecek müdahaleler geliştirilecek fikir/lere bağlı olarak yarışmacılara bırakılmıştır.

4- Yapılacak olan arazi gezisine, gruptaki her bir katılımcının katılma zorunluluğu var mıdır?

Yarışmaya ekip halinde katılınması durumunda, Numune Hastanesi Buluşması'na ekip adına tek bir kişinin katılması yeterlidir. Yarışmaya katılmak için bu etkinliğe katılınması zorunlu olup katılımcılara etkinlik ve yer görme katılım belgesi verilecektir.

5- Tasarlanacak olan hastane konsepti belirli bir branş üstüne hizmet vermesi gerekiyor mu? Buna yönelik tasarlanabilir mi? Genel bir bütün branşları içerebilecek hastane tasarımı mı yapılması istenmektedir?

Yarışmacılardan yarışma alanı olarak verilen ve 'sağlık sit alanı' olarak önerilmesi beklenen en geniş sınır (isteğe bağlı) içerisinde kalan tüm alanların kullanımına yönelik güncel fonksiyonlar çerçevesinde çözümler üretmeleri beklenmektedir. Bu çözümlerin tasarım konseptine bağlı olarak farklı fonksiyonları da içerebilecek şekilde tasarlanması hususu katılımcılara bırakılmıştır.

6- Yarışma şartnamesinde, Katılım Esasları bölümünde, " Yarışmaya katılım için yarışmanın ilan edildiği Eylül 2019 tarihinde üniversitelerin mimarlık, tıp fakültesi ve diğer bölümlerinde öğrenci olmak esastır." şeklinde belirtilmiş. Eylül ayı içerisinde öğrenci olan (öğrenci belgesi olan) ancak eylül ayının sonunda mezun olmuş kişiler de yarışmaya katılabilir mi?

Yarışmaya üniversitelerin mimarlık, tıp fakültesi ve diğer bölümlerinde yarışmanın ilan edildiği tarih olan 2 Eylül 2019 tarihinde öğrenci olarak kayıtlı olduklarını öğrenci belgesiyle ibraz edebilen kişiler katılabilirler. E-devlet üzerinden alınan öğrenci belgeleri kabul edilecektir.