Ayşegül Ay Uğurel

16075 Sicil numaralı Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi, Akşehir / Konya doğumlu. 1980 yılında başladığı Mimarlık eğitimini  T.C. Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde 1984 yılında tamamlayarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları arasında Geographic Information Systemsfor Urban Planning, International Institutefor Geo- İnformation  Science  and  Earth Observation (ITC), Hollanda ve 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nı bitirmiştir.

Öğrencilik yılları ile 1984-1985 yılları arasında serbest mimarlık bürolarında mimar olarak görev almıştır. 1985-2005 İller Bankası Genel Müdürlüğü, İmar Planlama Daire Başkanlığı’nda; Nazım ve Uygulama imar planı kontrolu, imar planı arastırma ve yapım hizmetleri, danışmanlık, Banka ve Başkanlık çalışmaları rapor ve tanıtımları, çeşitli kanun tasarıları, yönetmelikler, dış kaynaklı çalışmalara ilişkin görüş ve rapor çalışmalarını yürütmüştür. 2005 yılı sonrası kendi bürosu ve diğer serbest bürolarda planlama hizmeti vermiştir. 2007-2010 yılları arasında Libya’da Bingazi ve Sepha bölgelerinde farklı büyüklükteki belediyelerin imar planı araştırma, nazım ve uygulama imar plan çalışmalarını yürütmüştür. 2014-2017 yılları arasında gayrimenkul değerleme firmalarında kontrol hizmetinde bulunmuştur.İller Bankası’nda çalıştığı dönemlerde sendikal hizmetlerde bulunmuş ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi iş yeri temsilciliğini yürütmüştür.2006-2007 yıllarında TMMOB İller Bankası hakkında Kanun Tasarısı Alt Komisyonu’nda Mimarlar Odası adına görev almıştır.  Çeşitli dönemlerde delegelikle birlikte halen Mimarlar Odası Ankara Şube delegesidir.

Son Güncelleme : 12.11.2019 - 16:10:47