13 Şubat 2018

Tarih    : 28.12.2017
Sayı     : 02 / 1733
Konu   : 45.Dönem Seçimli Şube Olağan Genel Kuruluna yönelik seçimlere katılacaklara sunulacak olanaklar hk.

Sayın Üyemiz,

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 45. Dönem Olağan Genel Kurulu çoğunluklu olarak 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde, çoğunluk sağlanamadığı durumda ise 24 Şubat 2018 tarihinde Ankara Devlet Su İşleri Konferans Salonunda, seçimler ise 25 Şubat 2018 tarihinde Mimar Kemal İlköğretim Okulu’nda yapılacaktır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Ankara Şubesi’nin  45.Seçimli Olağan Genel Kurulu’nun tehdit altında bulunan  DSİ binası konferans salonunda yapılmasını önemsemiştir. 1958 yılında açılan mimari proje yarışmasında Enver Tokay, Behruz Çinici ve Teoman Doruk tarafından tasarlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlük Binası’nın inşaatı 1959 yılında başlamış 1970 yılında tamamlanmıştır. Bu nedenle Türkiye mimarlık tarihinin 1950’li yıllarda tasarlanmış en önemli eserleri arasında yer alan DSİ Genel Müdürlük Binasının Konferans Salonunda 45.Olağan Genel Kurul Kongresinin yapılması aynı zamanda DSİ Binasının korunmasına yönelik bir yaklaşım olarak değerlendirilmiştir.

Ülkemizin zor koşullardan geçtiği, gelecekten kaygı duyulan günler Türkiye’sinde TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu,  her durumda demokrasinin işletilmesi yaklaşımıyla, 45. Dönem Olağan Genel Kurulu ve seçim çalışmalarında grupların Mimarlar Odası Ankara Şube olanaklarını belirli ilkeler çerçevesinde kullanmalarını, üyelerinin demokratik hakları olarak değerlendirmiş ve bu konuda Yönetim Kurulu kararı almıştır.

Şube Yönetim Kurulunun 11.12.2017 tarih ve 79 sayılı toplantı kararına istinaden ”seçime katılacak tüm gruplar gelecek dönem (45. Dönem) hedefleri ve çalışma programlarının tanıtımı için koşulları tanımlanan olanaklardan yararlanabileceklerdir.” Aşağıda belirtilen, söz konusu olanakların duyuruları TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi elektronik posta ve web sayfası aracılığı ile yapılmaktadır.

45. Dönem Olağan Genel Kuruluna ve seçimlere hazırlanan tüm gruplara başarılar diler, Genel Kurul ve seçim sürecinin mimarlık ortamına, toplumsal yaşantımıza ve ülkemizin demokratik birikimine katkı sağlamasını umut ederiz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Dönem Yönetim Kurulu

(Başkan:Tezcan Karakuş Candan, Başkan Yardımcısı: Ali Atakan,Sekreter Üye:Namık Kemal Kaya, Sayman Üye: Muteber Osmanpaşaoğlu, Üyeler: Songül Üzgün,Ünal Kara, Tuğba Arslan Konak, Ayça Orhon, Mustafa Kemal Yurttaş, Mustafa Hasdoğan)

Ek        : TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu kararı (1 Sayfa)

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'nun 11.12.2017 tarih ve 79 sayılı toplantı kararı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 45. Dönem Seçimli Olağan Genel Kuruluna ve seçimlerine hazırlanan gruplar için sağlanacak Şube olanaklarının aşağıdaki gibi belirlenmesine;

Toplantı mekânı       :

Seçime katılacak gruplar için Mimarlar Odası Konferans Salonu (zemin kat) -bir program yoksa- bir hafta önceden başvurulduğunda kullanıma hazırlanacaktır. Toplantı sırasında içecek ve yiyecekler Şube tarafından ikram edilecektir.

Duyurular                  :

1. Seçime katılacak grupların yapacakları toplantılardan en çok iki toplantı tarihi - kendilerinin belirleyeceği- üyelere e-posta aracılığıyla duyurulacaktır. Elektronik postayla yapılan duyurular, toplantıdan üç gün önce ve toplantının yapılacağı gün olmak üzere her toplantı için iki kere atılacaktır.

2.   Seçime katılacak gruplar, üyelere iletilmek üzere hazırlayacakları 45. Dönem Çalışma Programı yazılı malzemelerini (Oda’nın yayın, dağıtım ve oda mevzuatı çerçevesinde hukuki ve cezai sorumluluğunu doğurmayacak nitelikte) 22 Ocak 2018, saat 18.00’e kadar Şubeye iletmeleri durumunda gönderecekleri dokümanın basımı Şube bütçe olanakları çerçevesinde Şube tarafından yapılacak, web sayfası üzerinden paylaşılacaktır.

3.  Seçime katılacak grupların ileteceği dokümanlar 6 Şubat 2016 tarihinden sonra üyelere, iki (2) kez olmak üzere e-posta yoluyla duyurulacak ve aynı metinler 6 Şubat 2016 tarihinden sonra web sayfasında yayınlanacaktır.

4. Seçime katılacak grupların, kurullara aday olacak listelerini ve en çok 150 kelimeden oluşan özgeçmişlerini 9 Şubat 2018 saat 18.00’e kadar Şubeye iletmeleri durumunda bu bilgiler web sayfasında 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren yayınlanacak/ üyelere bir kez mail atılacaktır.

Postalama işlemleri :

1. 1.    Üyelere ayrıca doküman göndermek isteyen seçime katılacak gruplara, etiket maliyeti karşılığında üye adreslerine posta olanağı sağlanacaktır. Üyelerin özlük haklarının korunması ilkesi nedeniyle üye adresleri gruplara teslim edilmeyecek, Şube görevlisinin refakatinde postaneden postalanacaktır. Posta ücreti gruplar tarafından karşılanacaktır. Postalama için adres başvuruları 12 Ocak 2018 – 12 Şubat 2018 arasında yapılacaktır.

Postalama süreci;

a)    Şube görevlileri tarafından üye adresleri hazırlanır,

b)    Hazırlanan adresler Şube ortamında gruplar tarafından gönderilecek materyalin üzerine yapıştırılır,

c)    Postalar Şube personelinin refakatinde postaneden postaya verilir.

biçiminde gerçekleştirilecektir.

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17