Mustafa Hasdoğan

16260 sicil numarası ile Ankara Şubesi Üyesi, Polatlı doğumlu.1985 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunudur. Koleksiyon Mobilya ve Boysan firmalarında endüstriyel tasarımcı olarak çalıştıktan sonra 1988 ve 2014 yılları arasında kurucu ortağı olduğu Parantez Tasarım firmasında mobilya ve iç mekan tasarımı konularında tasarım ve uygulama projeleri yürütmüştür. 1989-93 arasında ve 2005 yılından itibaren Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak görev yaptığı ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde teknik çizim dersleri vermekte ve proje derslerine girmektedir.2011 yılından itibaren Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak görev yaptığı Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde ise tasarımda anlatım teknikleri, malzeme, strüktür ve son sınıf stüdyo derslerini vermektedir.

1988’de Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşunun (ETMK) kuruluş çalışmalarında yer almış, 1992-94, 2002-06 yılları arasında yönetim kurulunda Sayman Üyelik yapmıştır. Halen ETMK Merkez Yönetim Kurulunda Sayman Üye olarak çalışmalar yürütmektedir.

Son Güncelleme : 12.12.2017 - 15:53:46