16 Mayıs 2014

43.DÖNEM ÇALIŞMA VE EYLEM PROGRAMI

ÜYE DANIŞMA KURULU

Zorlu bir coğrafyada, yanı başımızda bir savaşın sürdüğü, Roboski’de bombalarla insanların öldürüldüğü tarihsel bir dönemden geçen bir ülkenin mimarları olarak sorumluluklarımızın farkındayız. TMMOB’nin ve Mimarlar Odası’nın tarihine ve geleneklerine yakışır bir mücadele sürecini öngörerek 42.dönemde “Direniş ve Umudun Başkenti” sloganı ile direnişi ve umudu büyütmeye aday olmuştuk. Kesintisiz mücadele, hızlı hareket ve fikri takip bu sürecin karakteristik unsurlarını oluşturdu. Her karanlık kendi bağrında aydınlığın umudunu büyütür derler, öyle de oldu. İnsanlık tarihinin zora ve kuşatılmışlığa karşı isyanı, tarihin derinliklerinden bir kez daha doğrularak, “kent hakkı” ile somutlaşıp bu ülkenin sokaklarına ve meydanlarına uğradı. Özgürlük, demokrasi ve barışa olan inancımız kent mekânlarında yankılandı. En çok ihtiyacımız olan şeydi dayanışma. Bu küresel kuşatılmışlıkta, küresel dayanışmayla yankılandı dünya sokakları. Gezi direnişi ile başka bir yaşama olan inancımız sınırları aştı, çoğaldık.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 2014–2016 yılını kapsayacak 43. Dönem her alanda adalete, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız olduğu, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yaşanacağı, tarihsel bir dönem olacak. Mimarlar Odası’nın geleneği ile 42.Dönemde biriktirdiğimiz karakteristik çalışma tarzı ile 43.Dönemin çalışma ve eylem programı “Ülkemize Demokrasi Özgürlük ve Barış Gelene Kadar Mücadeleye Devam” sloganıyla şekillendi.

Mimarlığın ve yapılı çevrenin hiç olmadığı kadar baskı altında olduğu bir dönemin programın birlikte oluşturmak için 24 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00–18.00 arası Mimarlar Odası’nda yapılacak eylem programı gündemli Üye danışma Kuruluna davetlisiniz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 43.Dönem Yönetim Kurulu

Tezcan Karakuş Candan, Ali Atakan, Gökhan Yıldırım, Namık Kemal Kaya, Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan, Füsun Tamer, Emel Akın, Burcu Ateş, Rengin Şahin,Can Türer, Tomris Elvan Ergut, Ece Yoltay ,Yavuz Baver Barut

Not: Katkılarınızla son hali verilecek 43.Dönem Çalışma ve Eylem programı metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 20.04.2017 - 13:50:34