Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Metraj-Keşif ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi
“Mimari Akustik Rapor ve Projesi Neden Gereklidir?” Semineri
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
Afet Bilinci ve Temel İlk Yardım Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
5-8 ARALIK 2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Eğitimleri (EKB) Çevrim İçi Eğitimleri Başlıyor
“Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi
Bilirkişilik Eğitimi
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar için Sertifikalı Ücretsiz Eğitimler
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi IV
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi III
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi II
Keşif-Metraj İhale Dosyası Hazırlama Teknikleri Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
2018 Yılı Ankara Şubesi Oda Bilirkişileri Listesi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Temel Eğitimi
"Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı" Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi
Keşif Metraj Eğitimi
EKB Uzmanı Üyelerimize Önemli Duyuru
Bilirkişiliğe Kabul Şartları
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
Üniversite Oda’ya Geliyor, Kent Akademisi Dersleri Başlıyor
Hukuk Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
2016 Yılı Kamulaştırma Bilirkişi Listeleri
Ceza Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
Bilirkişilik Başvuruları / Hukuk
Bilirkişilik Başvuruları / Ceza
Kamulaştırma Bilirkişiliği 2017 Listesi Başvuruları Başladı
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.


 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1. YARIŞMANIN AMACI, KONUSU VE ALANIN TANIMI:

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği(Bakırköy Temsilciliği) tarafından "Bakırköy Demirciler Çarşısı ve Yakın Çevresi" ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI düzenlenmektedir. Yarışma kapsamında mimarlık öğrencilerinin, özgün işlevini büyük ölçüde yitirmiş ve boşalmış olan bu tarihi kentsel mekânın yeniden kent yaşamına katılarak yaşatılmasına yönelik fikir üretmeleri amaçlanmaktadır.

Bakırköy ilçesi, 273.000 nüfusu, 29.65 km2'lik yüz ölçümü ile, İstanbul'un kent kimliğinde ve kentin fizik-mekân oluşumunda karakteristik önem ve konuma sahiptir. İstanbul'un kent merkezinin dışında ancak tarihi kimliği olan yerleşim, Kadıköy ve Beşiktaş gibi bellek izleri güçlü bir ilçedir. Bakırköy İlçesi, Marmara Denizi ile E-5 (D 100) Karayolu arasında doğrusal bir biçimde uzanır. Bakırköy Merkez'i Yeşilyurt, Yeşilköy ve Florya semtleri izler.

Eski adıyla Makriköy olarak bilinen Bakırköy , İstanbul'un en eski yerleşimlerinden birisidir. İstanbul'un birçok yerleşiminde olduğu gibi, bu bölgede de tarihin farklı dönemlerinden yapılar, sokak örüntüleri iç içe geçmiştir. Bizans döneminden günümüze ulaşan Fildamı Sarnıcı gibi yapı kalıntıları Bakırköy'ün uzun geçmişinin bugüne ulaşan somut verileridir. İlçenin günümüzdeki tarihi kimliğini ise ağırlıklı olarak Geç Osmanlı Dönemi yapılaşması oluşturur. 19. Yüzyılda Bakırköy'de kurulan baruthane tesisleri ve yerleşimin kuzey kesiminden geçen demiryolu, ilçenin merkezle ilişkisini güçlendirerek önemini arttırmıştır. Bu dönemde yarışma alanının da içinde yer aldığı semt merkezi, bitişik düzen ahşap ve kargir yapılaşması ile tipik bir Osmanlı mahallesi görünümündedir. Ahşap yapılarda geleneksel unsurlar ve Batılılaşma çabasının izlerini taşıyan tasarım öğeleri bir arada görülür. Kargir yapılaşmada da benzer şekilde dönemin ruhunu yansıtan Batılı tasarım anlayışı etkindir. Yer yer semt merkezinde özellikle de demiryolu çevresinde ise Kadıköy yakasından aşina olunan büyük bahçeli köşk geleneği görülür.

Eski Bakırköy yerleşiminde Türkler, Ermeniler ve Rumlar hoşgörü içinde bir arada yaşamışlar, ortak bir semt kültürü oluşturmuşlardır. Günümüzde "Beşiktaşlı" olmak, "Modalı" olmak gibi "Bakırköylü" olmak da bir birey için tarihi bir semtin kültürel kimliğini tanımlar. Bakırköy'de semtin tarihi kimliğinin mekânsal öğelerini oluşturan cami, kilise gibi inanç yapıları genel olarak korunmuş olmakla birlikte, geleneksel konutları büyük ölçüde eksilmiştir. Doku bütünlüğünden çok 20. yüzyılında ikinci yarısında oluşan apartmanlaşma arasında tekil kalarak bize geçmişi anımsatan köşk ve evler vardır denebilir. Tarihi mimari dokunun zayıflamasına karşın Bakırköy'de çok kültürlü semt ortamı halen sürmektedir.

Cumhuriyet döneminde sürekli gelişen Bakırköy, özellikle 20. yüzyılında son çeyreğinde çeperlerine aldığı yoğun kırsal göç ile İstanbul'un banliyösü olmaktan çok, Avcılar, Küçük Çekmece hattından Bağcılar, Bahçelievler, Zeytinburnu'na çok geniş bir hinterlandın merkezine dönüşmüştür. Nitekim 1990'lı yıllara kadar bütün bu coğrafya Bakırköy İlçesi sınırları içinde kalmış, semt merkezi çok geniş ve yüksek nüfuslu bu alanın yönetim merkezi olarak varlığını sürdürmüştür. Günümüzde her ne kadar bu semtler ve köyler ayrı birer ilçeye dönüşmüş olsa da, Bakırköy halen bu bölgenin ticari ve kültürel merkezi olma özelliğini sürdürmektedir.

Tarihi çevre ve yapıların korunması ve sürdürülebilirliği, kent kimliğinin korunmasına ve gelişimine katkı sağlamaktadır. Kentsel mirasın korunması ve yaşatılması ilkesi, topluma sağlıklı bir kent yaşamı sunmanın yanı sıra; kentin kültürel kimliğinin tanınmasına da yardımcı olmaktadır . Bakırköy Demirciler Çarşısı ve Yakın Çevresi bu bağlamda ele alındığında; kentsel mekânın biçimlenişindeki büyük değişimlere karşın tarihi çarşı yapılarının kısmen işlevsiz de olsa varlığını sürdürmesi ve alanın genelinde "ticaret kültürünün" devam etmesi önemlidir. Bunun yanı sıra tarihi okul yapısının da günümüzde okul olarak kullanılması ve tarihi caminin varlığı, alandaki bazı yapıların işlevsel sürekliliğini göstermesi açısından önemlidir. Dolayısıyla yarışma alanı, Bakırköy'ün kentsel kültürünün ve renkli kimliğinin izlerini taşıyan, ancak bunu günümüz toplumuna tam olarak da sunamayan bir durumdadır.

YARIŞMA ALANININ TANIMI:

Yarışma alanı Bakırköy Merkezinde yer alan Demirciler Çarşısı ve çevresini kapsamaktadır. Alanın odak noktasını Demirciler Çarşısı'nın yer aldığı Hüsreviye Sokağı, Hallaç Hüseyin Sokağı, Hamam Sokağı ve İstanbul Caddesi ile çevrili 95 no'lu yapı adası oluşturmakla birlikte bu sokakları sınırlayan diğer yapı adaları da proje alanı içindedir.

95 no'lu adada ana cadde olan İstanbul Caddesi üzerinde tarihi bir cami olan Çarşı Camisi (Karaderviş Ağa Camisi) yer alır. Yapının hemen kuzey bitişiğinde yarışma projesiyle üretilmiş olan ek cami binası yer alır. Hem tarihi cami hem de yeni ek caminin zemin katı dükkân üst katları cami işlevi için kullanılmaktadır. Osmanlı geleneğinde çarşı bölgelerinde sık karşılaşılan bu tür camilere "fevkani cami" denir. Tarihi caminin batı duvarı üzerinde kitabeli bir duvar çeşmesi yer alır. Tarihi caminin doğusunda yine İstanbul Caddesi'nde eski bir hamam yapısı bulunmakla birlikte, dükkan olarak kullanılan soyunmalık kısmının gerisindeki kubbeli halvet mekanı depo olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu yapı hem özgün işlevini sürdürmemektedir hem de kamusal kullanıma açık durumda değildir. Hüsreviye Caddesi üzerinde yeni cami binasının bitişiğinde iki adet çok katlı betonarme apartman yapısı yer alır. Bu yapıların zemin katı ticari amaçlı üst katları da ofis olarak kullanılmaktadır.

 

Bu yapıların bitişiğinde ise proje konusunun omurgasını oluşturan Demirciler Çarşısı yer alır. Söz konusu çarşı yapı adasının kuzeyinde yer almakta ve alanı sınırlayan üç sokağa cephe vermektedir. Yakın zamanda Kültür Varlıklarının Koruma Bölge Kurulu tarafından "2. Derece kültür varlığı" olarak tescil edilmiş olan dükkân dizisi ne yazık ki son yıllarda yanlış onarım ve bakımsızlık nedeniyle tarihi kimliğini büyük ölçüde yitirmiş durumdadır. Dükkân birimlerinin yığma tuğla duvarlarının dış kenarı payeli biçimlenişini çoğunlukla korumakla birlikte, cephe açıklıklarındaki kapı-pencere biçimlenişleri genellikle değişmiştir. Özgününde tümüyle tek katlı olan yapının bazı kısımlarına çekme katlar eklenmiştir. Günümüzde dükkân birimlerinin büyük çoğunluğu boştur ve harap durumdadır. Demirciler Çarşısı tescilli bir kültür varlığı olduğu için proje kapsamında bu duvar akslarının korunmasına dikkat edilmeli ancak, özgün olmayan cephe öğeleri yerine önerilerde bulunulabilir. Yapı adasının Hamam Sokağı'na bakan cephesinde, Demirciler Çarşısı'nın bitişiğinde, yine çok katlı apartman yapılaşması vardır.

95 no'lu yapı adasının çevresinde en dikkat çekici mimariyi Demirciler Çarşısı'nın Hallaç Hüseyin Sokağı cephesinin hemen karşısında yer alan Rum Mektep binası oluşturur. Günümüzde özel bir ilköğretim okulu olarak kullanılan kagir yapı büyük bir bahçe içinde yer alır. "Taş Mektep" olarak Bakırköylülerin belleğinde özel bir yer edinmiştir. Bugün de saygın bir okul yapısıdır. Taş Mektep ve Demirciler Çarşısı Bakırköy'deki bir Rum Vakfı'nın mülküdür. Okul ve çarşı birimleri özel şahıslara kiralanmıştır.

Yine Hallaç Hüseyin Sokağı ve Hamam Sokağı üzerindeki komşu yapı adalarında kültür varlığı olarak tescilli az sayıda tarihi yapı bulunur. Gerek bu yapılar gerek bunların bir kısım komşusu günümüzde balıkçı vb. gibi restoran amaçlı kullanılmaktadır.

Yarışmacıların, yüzyıllardır kentin sosyokültürel yaşamına katkı sağlayan bu yapıları/dokuyu göz ardı etmeden, çağdaş kent yaşamını zenginleştirecek yeni ve yaratıcı kullanım önerileri geliştirmesi beklenmektedir.

Resim 1. İstanbul Caddesi'nden Bakırköy Çarşı Camisi ve çevresi (95 no'lu ada)

Bakırköy Demirciler Çarşısı ve çevresine ilişkin katılımcılardan;
- Bakırköy Demirciler Çarşısı ve Yakın Çevresinin tarihi kimliğinin ortaya çıkartılarak topluma sunulmasının yollarının ortaya konması,
- Bugün güneyindeki ve batısındaki ana arterlerin arasında sıkışmış, hareketli gündelik yaşamın biraz kıyısında salt ticari bir geçiş alanına dönüşmüş bu özgün tarihi dokunun çağdaş tasarımlarla da bütünleşerek kendine özgü kimliğinin tanımlanması,
- Alanın bir odak noktasına dönüşerek ziyaretçilerin gerek yapılarda gerek kentsel açık alanlarda keyifle zaman geçirmek isteyecekleri nitelikli mimari ve kentsel çevrenin tasarlanması,
- Kuzeydeki Cumhuriyet Meydanı'ndan güneyde deniz hattına kadar inen yoğun ticari alanda cami, hamam, çeşme, okul, demirci dükkânları gibi farklı işlevdeki yapıları ve Bakırköy'ün genel ızgara planlı sokak dokusundan farklılaşan özel sokak biçimlenişleriyle hem fiziki hem de toplumsal boyutta özgün bir kent kimliğinin ortaya konması,
- Bu bağlamda yarışma alanının üst ölçekte Cumhuriyet Meydanı ve sahil ile ilişkisinin irdelenmesi,
- Korunacak tarihi yapılara yönelik olarak; yapının mekânsal karakterini bozmadan farklı kullanım önerileri geliştirilmesi,
- Alanın geçmişten bugüne süren ticaret kültürünü de göz önünde bulunduran ve bu sürekliliğin yanı sıra kamusal kullanımın da olanaklar ölçüsünde ön planda olduğu önermelerde bulunulması,
- Tasarım sürecinde alanın tarihi kimliğine saygı göstermekle birlikte, yeni tasarlanacak alanlarda günümüzde var olmayan tarihi ortamların kopyasını oluşturmadan çağdaş bir tasarım dilinin yeğlenmesi,
Yönünde özgün önermeler geliştirmeleri beklenmektedir.

Resim 2. Alanın Bakırköy'deki Yeri

Resim 3. Yarışma Alanı ve Yakın Çevresi

 1.2.YARIŞMANIN TÜRÜ ve ŞEKLİ

Yarışma; TMMOB Mimarlar Odası Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş öğrenci mimari fikir projesi yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

1.3. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

• Yarışma, Yükseköğretim Kurulu'na bağlı üniversitelerin Mimarlık Bölümü öğrencilerine açıktır. Öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılabilecekleri gibi ekip halinde de katılabilirler. Yarışma sürecinde, birlikte çalışmanın önemli olduğu, disiplinlerarası ilişkiyi güçlendirecek bir deneyim yaratacağı öngörüsüyle, yarışmaya ekip olarak girilmesi önerilmektedir.Ekip içinde yer alacak mimarlık ve diğer disiplinlerden yarışmacıların lisans öğrencisi olmaları ve öğrenimlerini sürdürdüklerine dair öğrenim belgesi sunmaları zorunludur.Ancak,ekip başının mimarlık lisans öğrencisi olması zorunludur.

• Katılımcı mimarlık öğrencilerinin, Mimarlar Odası'na öğrenci üyeliklerini yaptırmış olmaları ve bunu Mimarlar Odası'ndan alacakları üye tanıtım belgesi ile belgelemeleri zorunludur. Ekipte bulunan diğer disiplinlerde meslek odası öğrenci üyeliği var ise öğrenci üyeliğini belgelemek zorundadır.

• Yarışma Jürisi asil ve danışman üyeleri ile yarışmayı açan kurum birimi yöneticilerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz. Çıkabilecek sorunlarda Mimarlar Odası Yarışma Yönetmeliğinin, yarışmalara katılım esaslarını tanımlayan Madde 17(2) hükümleri geçerlidir.

• Katılımcıların "BAKIRKÖY DEMİRCİLER ÇARŞISI VE YAKIN ÇEVRESİ" ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI" yarışma raportörlüğüne bakirkoyyarisma@mimarist.org e-posta adresi aracılığı ile öğrenci üye sicil no.su, isim, adres ve okulunu bildirerekkayıt yaptırmaları gerekmektedir (Ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir.)

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.

1.4.YARIŞMA İLETİŞİM BİLGİLERİ

Raportörlük Adresi:

"BAKIRKÖY DEMİRCİLER ÇARŞISI VE YAKIN ÇEVRESİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI"
TMMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği(Bakırköy)
Sakızağacı Mah. Şinasi Gürünlü Sok. No:21 Bakırköy /İSTANBUL
Tel: 0212 543 23 68
Faks: 0212 571 57 38
bakirkoyyarisma@mimarist.org

1.5. SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Danışman Seçici Kurul Üyeleri:

• Mustafa FAZLIOĞLU, Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı, Mimar
• Mehmet Şener KÜÇÜKDOĞU, Prof.Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi
• Kamuran ÖZTEKİN, Prof.Dr., Doğuş Üniversitesi
• Esin HACIALİOĞLU, Mimar
• Serpil MUALLAOĞLU, Y.Mimar
• İlknur TÜRKOĞLU, Dr., Arkeolog

Asıl Seçici Kurul Üyeleri:

• Ali CENGİZKAN, Prof. Dr., TED
• Feride ÖNAL, Doç. Dr., YTÜ
• Deniz DOKGÖZ, Doç. Dr., DEÜ
• Zeynep ERES, Doç. Dr., İTÜ
• Rıdvan KUTLUTAN, Yrd. Doç. Dr., MSGSÜ
• Ömer MUTLU, Y.Mimar
• Burçin YILDIRIM, Y. Mimar

Seçici Kurul Yedek Üyeleri:

• Füsun ÇİZMECİ, Yrd. Doç. Dr., YTÜ
• Erdem CEYLAN, Yrd. Doç. Dr., MSGSÜ
• İlke BARKA, Y. Mimar

Raportörler:

• İrem USLU, Öğr. Gör., Sakarya Üniversitesi
• Serhat ULUBAY, Arş. Gör.,YTÜ
• Neslinur Hızlı, Arş. Gör., YTÜ

1.6. YARIŞMACILARIN UYMAKLA ZORUNLU OLDUĞU ESASLAR
• Projenin ve raporun herhangi bir yerinde eserin sahibini belirten işaret bulunması ve/veya Kimlik dosyasının veya içeriğinin eksik olması durumunda; jüri kararı ile tutanağa geçirilmek koşuluyla, proje yarışmadan çıkarılır.

• Yarışmaya katılan projede özgün ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış veya başka bir yarışmada ödül almamış olma şartı aranmaktadır. Bunun aksi bir durumun tespiti ve bu tespitin jüri üyelerinin nitelikli çoğunluğu tarafından onaylanması halinde, proje yarışmadan çıkarılır. Proje ödül kazandıysa, ödülün tamamı yarışma organizasyonuna iade edilir.

• Her yarışmacının, yarışmaya tek öneri ile katılması gerekmektedir.

1.7.YER GÖRME
• Yarışmada, yer görme zorunluluğu yoktur; ancak Jüri, yarışmacıların yer görmelerini önermektedir.
• 29 Temmuz 2016 tarihinde yer görme isteyen yarışmacılar için gezi düzenlenecektir.

1.8. YARIŞMACILARA VERİLECEK BİLGİ VE BELGELER
• Yarışma Şartnamesi
• Bakırköy/ Yarışma alanı ve yakın çevresi ile ilgili görseller
• 1/1000 ölçekli harita
• Kaynaklar
• 1:200 Çalışma Alanı Haritası
• Yayınlardan Seçilmiş Görseller
Belgeler yarışma resmi internet sitesinden (www.mimarist.org) temin edilebilir.

1.9.YARIŞMACILARDAN İSTENENLER
• 1/1000 yakın çevre ve kentsel ilişkiler gösterimi
• 1/500Vaziyet Planı, kesit ve silüet gösterimi
• 1:200 Çalışma Alanı Haritasında İşaretli bölgeden kısmi 1/200 Plan, Kesit ve Görünüşler kullanılabilir.
• Maket fotoğrafları ve/veya 3 boyutlu çizim, canlandırma, şema ve eskizler sunulabilir.
• Yarışmacılar projeye/proje konusuna olan yaklaşımlarını ortaya koyan mimari rapor niteliğindeki kavramsal ve teknik açıklamalarını paftalardaki çizimlerle bir bütün olarak ifade edeceklerdir.

1.10. TESLİM ŞEKLİ ve SUNUM TEKNİĞİ
Yarışmanın teslimi dijital ortamda gerçekleştirilecektir.

• Sunum tekniğine ilişkin herhangi bir kısıtlama yoktur. Her türlü anlatım (çizim, yazı, renk) serbesttir.
• Tüm sunuşlar en fazla 2 adet dikey A1 (59,4x84cm) boyutlarında 300 dpi (2500x3500pixel) çözünürlükte JPEG olarak kaydedilmelidir.
• Mimari açıklama raporu tasarımın kavramsal ve teknik açıklamalarını içerecek şekilde paftalar üzerinde yer alacaktır. Ayrıca projenin genel yaklaşım ve kararlarını Türkçe olarak açıklayan en fazla 500 sözcükten oluşan Word formatında kaydedilmiş bir A4 rapor sunmalıdır.
• Teslim edilecek projeye ait bütün paftalarda sağ üst köseye 1 cm x 5 cm ebatlarındaki bir kutuya 5 rakamdan oluşan bir rumuz yazılacaktır. Rumuzda kullanılan karakterler tekrarlanmamalı ve sıralı olmamalıdır. Yüklenecek dijital dosyaların ismi yalnızca rumuzdan oluşmalıdır.
• Sergileme kolaylığı bakımından paftalarda, sağ alt köşede paftanın asılma şemasındaki yeri çizilecektir.
• Yarışmaya katılacak tüm ekipler, projelerinin tüm belge ve paftalarını, klasör adı rumuz rakamlarından oluşacak tek bir dosya içerisinde ".zip" veya ".rar" formatlarında, bakirkoyyarisma@mimarist.org adresine wetransfer aracılığı ile mail olarak göndereceklerdir.
Son gönderim günü 24 Ekim 2016 Pazartesi günü Saat 23.59'a kadardır. Belirtilen teslim saatinden sonra sistem kapanacak ve dosya kabulü yapılmayacaktır.

1.11. DİJİTAL KİMLİK DOSYASI
Tüm katılımcılar dijital bir klasör içinde aşağıda yer alan bilgileri yüklemek zorundadır.

• Şartname içinde yer alan kimlik bilgilerine ait form (EK. 1),(form doldurulmuş olmalıdır)
• Yarışmaya ekip içinde yer alacak tüm yarışmacıların lisans öğrenimlerini sürdürdüklerine dair öğrenim belgesi (öğrenci belgesi), (belge taranarak konulmalıdır)
• Katılımcı mimarlık öğrencilerinin, Mimarlar Odası'na öğrenci üyeliklerini yaptırmış olmaları ve dijital kimlik dosyasına üyeliklerini belgeleyen üye tanıtım belgesini (Mimarlar Odasından temin edilmelidir.)tarayıp koymaları gerekmektedir.

1.12.YARIŞMA TAKVİMİ

 Yarışmanın İlanı ve Kayıtların Başlaması

 18 Temmuz 2016

 Öğrenciler ile Alan Gezisi

 29 Temmuz 2016

 Yarışmaya İlişkin Soruların Sorulması İçin Son Tarih

 10 Ağustos 2016

 Soruların Cevaplanması

 15 Ağustos 2016

 Dijital Ortamda Teslim için Son Tarih

 24 Ekim 2016

 Sonuçların Açıklanması

 1 Kasım 2016

Projelerin Sergilenmesi, Kolokyum ve Ödül Töreni

 4 Kasım 2016

1.13. SORU ve CEVAPLAR
Yarışmacılar, yarışma ile ilgili sorularını10 Ağustos 2016 günü saat 17.00'e kadar e-posta ( bakirkoyyarisma@mimarist.org) ile "BAKIRKÖY DEMİRCİLER ÇARŞISI- Sorular' başlığı altında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliğine İletebilirler.
Soruların cevapları, son soru sorma tarihinden itibaren 5 gün içerisinde, tüm yarışmacılara, web sitesi aracılığı ile iletilecektir.

1.14. PROJELERİN TESLİM GÜNÜ, YERİ ve ŞARTLARI
Yarışmacılardan istenen dokümanlar 24 Ekim 2016 tarihinde, saat 23.59 kadar, aşağıdaki adrese wetransfer aracılığı ile mail olarak atılmalıdır.

İletişim Bilgileri:

(Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği)
e-posta adresi: bakirkoyyarisma@mimarist.org
Tel: 0212 543 23 68
Faks: 0212 570 44 94

"WETRANSFER İLE PROJEMİ NASIL GÖNDERECEĞİM?"
1. www.wetransfer.com adresine giriş yapın.
2. İsim bölümünde rumuzunuzun yazılı olduğu sıkıştırılmış dosya içindeki veriler şu şekilde olmalıdır: Her bir görseliniz Rumuz_01, Rumuz_02, Rumuz_03,... şeklinde devam etmelidir. Word dosyanız ise Rumuz_Metin şeklinde isimlendirilmelidir.
3. Hazırlamış olduğunuz dosyaları "+Dosya Ekle" butonuna tıklayarak ekleyin.
4. E-posta bölümüne bakirkoyyarisma@mimarist.org yazın.
5. Aşağıdaki bölüme kendi mail adresinizi yazın.
6. Mesaj bölümüne rumuzu yazın.
7. Aktar butonuna basın.
8. Gönderildiğinde size uyarı maili gelecektir.

1.15. JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN AÇIKLANMASI
Yarışmanın sonuçları www.mimarist.org ve www.mimarlarodasi.org.tr adreslerinde aynı anda yayınlanacaktır.

1.16.ÖDÜLLER, ÖDÜL TUTARI VE ÖDEME ŞEKLİ
1. Ödül : :6.000 TL
2. Ödül :4.000 TL
3. Ödül : :3.000 TL
5 Adet Mansiyon :1.500 er TL

Ayrıca Uygun görülen sayıda Teşvik Ödülü verilecektir.

1.17. PROJELERİN SERGİLENMESİ, YAYINLANMASI ve KOLOKYUM
Yarışmaya katılan tüm projeler, 4 Kasım 2016 - 18 Kasım 2016 TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi- Karaköy binasında sergilenecektir.

Katılan tüm projeler yarışma kitabında yer alacaktır.

Tüm projelerin telif hakkı müelliflere ait olacak, ancak yarışmayı düzenleyen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi,ile Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği müellifin veya müelliflerin isimlerini belirtmek koşulu ile her türlü yayınlama ve sergileme hakkına sahip olacaklardır.

1.18. KAYNAKLAR
BASILI KAYNAKLAR
• Cahit Kayra, İstanbul Mekanlar ve Zamanlar, Ak Yayınları.
• Clarence Richard Johnson, İstanbul 1920, Yurt Yayınları, 1995.
• Doğan Kuban, İstanbul Bir Kent Tarihi, Bizantion, Konstantinopolis, İstanbul, Tarih Vakfı Yayınları,2004.
• Niyazi Duranay vd., Cumhuriyet'ten Bu Yana İstanbul Planlaması, Cumhuriyet Dönemi İstanbul Planlama Raporları (1934‐1995), TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yayınları, İstanbul, 2007.
• Erol Tümertekin, İstanbul, İnsan ve Mekan, Tarih Vakfı Yayınları,1997.
• İstanbul Planlama Raporları (1934-1995), Derleyen: Şener Özler, İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Yayınları.
• Grelot, J., İstanbul Seyahatnamesi, Pera Yayıncılık ve Kitapçılık, İstanbul. 1998.
• Murat Belge, İstanbul Gezi Rehberi, Tarih Vakfı Yurt Yayınları,2002.
• İlber Ortaylı,İstanbul'dan Sayfalar, Alkım Yayınevi, 2007.
• İstanbul (3 Aylık Dergi), Tarih Vakfı Yayınları.
• Sarkis Sarraf Hovhannesyan, Payitaht İstanbul'un Tarihçesi , Yurt Yayınları,1996.
• Işıl Taşkın, Konut dış mekanlarının kentsel bütünlük açısından değerlendirilmesi: İstanbul -Bakırköy örneği, YTÜ YL Tezi,YTÜ Kütüphanesi,2011.
• Kurtuluş, H., Geniş, Ş., İstanbul'da Kentsel Ayrışma, Bağlam Yayıncılık, İstanbul,2005.
• Turgay Tuna, Sabriye Şeker, Minyatür ve Fotoğraflarla Makri Hori'den Bakırköy'e Ayastefanos'tan Yeşilköy'e,2009.
• Turgay Tuna, Bir Zamanlar Bakırköy, İletişim Yayınları, İstanbul , 1996.
• Zeynep Çelik, Değişen İstanbul:19. Yüzyılda Osmanlı Başkenti, Yurt Yayınları,1998.
• Wolgang Müller – Wiener, İstanbul'un Tarihi Topografyası, Yurt Yayınları.

DİJİTAL KAYNAKLAR
http://dergipark.ulakbim.gov.tr/tubav/article/view/1013000082/1013000104
https://polen.itu.edu.tr/handle/11527/8555
http://openaccess.bilgi.edu.tr:8080/xmlui/handle/11411/333
http://itudergi.itu.edu.tr/index.php/itudergisi_a/article/viewFile/984/889
http://dergipark.ulakbim.gov.tr/cusosbil/article/view/5000001356/5000002047
http://www.tulincandemir.com/wp-content/uploads/KENT-İLETİŞİMİNDE-SANATSAL-AYKIRILIK.pdf
http://www.arkitera.com/haber/13081/gecmisin-modern-mimarisi---4--bakirkoy
http://eskidenbakirkoy.blogcu.com/bakirkoy-tarihi/3565903
http://www.bakirkoy.bel.tr/haberdetay.aspx?haberID=3042
http://trend.mynet.com/asirlik-demirciler-carsisi-ranta-kurban-1058785
http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirkoy-haberleri/asirlik-demirciler-carsisi-ranta-kurban/
http://www.medyagunebakis.com/haber_detay.asp?id=8221&hadi=DEM%DDRC%DDLER%20%C7AR%DEISI%20C%DDNAYET%DDNE%20ENGEL%20OLALIM%20&menuno=42

Şartnameyi indirmek için tıklayınız...

Afişi büyük boyutta görüntülemek için tıklayınız...

 Ek 1 : Kimlik Formu

 

Okunma Sayisi : 231880
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 28.03.2024 - 09:42:48
Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları