-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

40. Dönem Merkez Yönetim Kurulu Görev Dağılımını Yaptı

TMMOB Mimarlar Odası’nın 40. Genel Kurulu 14–16 Nisan 2006 günlerinde Ankara’da toplandı ve 2006–2008 dönemi için seçilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) 20 Nisan günü ilk toplantısında görev bölümünü yaptı. Genel Başkanlığı H. BÜLEND TUNA, Genel Başkan Yardımcılığını ERKAN KARAKAYA, Genel Sekreterliği NECİP MUTLU, Genel Saymanlığı AYSEL ÇETİNSOY yürütecek. MYK’nın diğer üyeleri ise EMRE MADRAN, MEHMET BOZKURT ve KUBİLAY ÖNAL’dan oluşuyor.


 

Delegasyon Toplantısı

Mimarlar Odası 40. Olağan Genel Kuruluna doğru her hafta gerçekleştirilen Delegasyon Toplantılarımız Genel Kurulun sona ermesi ile tamamlanmak üzeredir. 40. Olağan Genel Kurulu değerlendirmek ve 40. dönem Mimarlar Odası çalışmalarını görüşmek üzere 25 Nisan 2006 Salı günü saat 18.30’da Mimarlar Odası 5. katında Delegasyon Toplantısı düzenlenecektir.


Yeni Sahne

Yeni Sahne'nin korunması yönünde ANKARAM Platformu Yeni Sahne Girişimi altında çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda Yeni Sahnenin korunmasına yönelik fikir projelerinin üretildiği "Yeni Sahne'yi Koruma Atölyesi" düzenlenmiştir. “Yeni Sahneyi Koruma Atölyesinden cıkan fikir projeleri 21 Nisan 2006 Cuma günü yapılan basın açıklaması ile Yeni Sahne Tiyatrosu’nda sergilenmeye başlanmıştır.


Turgut Cansever Sergisi

26 Nisan 2006 Çarşamba günü saat 16.00-18.00 saatleri arasında Turgut Cansever'in katılımıyla gerçekleştirilecek olan "Tarihi Muhteva ile Uyum " adlı Turgut Cansever Sergisinin açılış kokteyli gerçekleştirilecektir. Turgut Cansever’in tasarladığı yapıların sergilendiği "Tarihi Muhteva ile Uyum" Sergisi 05 Mayıs 2006 Cuma gününe kadar açık kalacaktır.


Bilirkişi Seminerleri

28 Nisan 2006 Cuma günü saat:18.30 da 2006 Bilirkişi Eğitim Seminerine katılarak sertifika almaya hak kazanan üyelerimize sertifika verileceği bir tören düzenlenecektir. Mimarlar Odası 5. katta gerçekleştirilecek olan sertifika töreni ve kokteyle katılım tüm üyelerimize açıktır.


Mimarlar Derneği 1927 Perşembe Söyleşileri

Mimarlar Derneği 1927’nin her Perşembe gerçekleştirdiği söyleşilerden Nisan ayının son söyleşisi, Ali Artun’un konuşmacı olarak katıldığı “Sanat Yönetilebilir mi? “Taylorizm ve Avangard” 27 Nisan 2006 tarihinde saat 19:30’da gerçekleşecektir.


Ankara’da Kültür Sanat

8. ODTÜ Sanat Festivali
Çağdaş sanatçıları sanatseverlerle buluşturan ODTÜ Sanat Festivali'nin bu sene 8.si gerçekleştiriliyor. 03 -28 Nisan 2006 tarihleri arasında Türk resim ve heykel sanatının önde gelen yaşayan sanatçıları en son çalışmalarıyla ODTÜ’de buluşturacak.

23'üncü Ankara Müzik Festivali
Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nca düzenlenen festival 4-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festival ile ilgili detaylı bilgiye www.ankarafestival.com adresinden ulaşılabilir.

Yaşasın Kentler II Yarışması İçin Kayıt ve Teslim Süresi 4-12 Mayıs'a Uzatıldı

Teslim ve Kayıt Tarihi: 4 - 12 Mayıs 2006 (16:00GMT) Yaşasın Kentler II Yarışması İçin Kayıt ve Teslim Süresi 4-12 Mayıs'a Uzatıldı! Yarışmanın web sitesi www.celebcities2.org adresinde yarışma hakkında detaylı bilgilere ve ulusal kesimlerin jüri üye listesine ulaşılabiliyor. Türkiye ulusal kesiminin jüri üyeleri ise Tamer Başbuğ (mimar), Oktay Ekinci (mimar), Zekai Görgülü (mimar, planlamacı), Tülin Hadi (mimar), Baran İdil (mimar, planlamacı) olarak belirlendi.


 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Fotoğraf Yarışması 2007 Yılı Ajandası
“SOKAKLAR”

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği fotoğraf yarışmasının bu yıl sekizincisi gerçekleştirilmektedir. Temanın “sokaklar” olduğu yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.mimarlarodasiankara.org adresinden ulaşabilirsiniz.

“Sokak”, toplumsal açıdan önem taşır; kentlinin ve kentteki herkesin kentle buluştuğu ve kendisini ifade ettiği alandır. “Sokak”, kent kültürü ile mekân arasındaki ilişkiyi yansıtmadaki niteliğiyle de baskındır. Sokaklar, sadece binaların oluşturduğu dokularıyla değil, pencereleri, kapıları, komşuluk birimleri, girişleri vb. gibi mimari öğeleriyle de yeniden üretilen kent kültürünün göstergeleridirler, sosyal ve kültürel tarihi yansıtırlar. Çoğulculuk, şeffaflık, toplumculuk vb. gibi bugün mimarlık alanında tartışılan birçok kavramı, somut olarak sokakların tarihinden izlemek olanaklıdır.

Kentlinin kentle buluşma noktası olan sokaklarımızı fotoğraf karelerinde ifade etmeğe ne dersiniz?


Engelsiz Kişisel Yaşam Alanı ve Mobilya Tasarım Yarışması: “Tasarım Hepimiz İçindir”

Teslim Tarihi :01.05.2006

TMMOB İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, ODDA Sponsorluğu’nda bedensel engellilerin topluma kazandırılması, onların penceresinden dünyaya bakmak ve onlarında düşünüldüğü mekanlar yaratmak için bir tasarım yarışması düzenlenmektedir. Yapılan araştırmalara göre dünyada 700 milyon, Türkiye’de ise 8.5 milyon insanın bedensel engelli olduğu istatiksel rakamlarla bilinmektedir. Proje paydaşı olan AYDER ( Alternatif Yaşam Derneği ) bu yarışmada bilgi ve deneyimlerini aktaracak, aynı zamanda Almanya ve Fransa’daki proje ve uygulamaları yarışma sergisine getirecektir.

Yaşanan mekanların bedensel engelli bir insanın da kullanacağı fikrinin ana tema olarak kabul edildiği yarışma, tüm genç tasarımcıların katılımına açıktır. Yarışmaya sunulacak proje önerileri bedensel engellilerin kullanabileceği kişisel yaşam mekanı (oda; dinlenme alanı, hobi alanı, çalışma alanı) tasarımlarından oluşmalıdır. Tekerlekli sandalye kullanıcıları vb, koltuk değneyi kullanan, hareket kısıtlılığı olan, mobilite sorunu olanlar da düşünülmelidir. Yarışma 7 - 24 yaş grubunun kullanımı içindir.

Yarışmada birinci olan proje, Türkiye’nin herhangi bir yerinde, bedensel engelli bir gencin odasında sponsor firma tarafından uygulanacaktır.