29 Kasım > 08 Aralık 2010

BİNA KİMLİKLERİ SÖYLEŞİLERİ 7 – MEYDANLAR MÜDÜRLÜĞÜ KOOPERATİF APARTMANI (CİNNAH 19)

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mimarlık kültürümüzü, mimarlık tarihimizi belgelemek, ortaya çıkarmak, mimarlık ortamıyla ve kentlilerle paylaşmak, mimarlık ve kent kültürü oluşturmak amacıyla başlatılan Bina Kimlikleri ve Envanteri Projesi kapsamında düzenlenen

Oturum başkanlığını Arif Şentek’in üstlendiği söyleşiye konuşmacı olarak yapıda yaşayan Şükrü Bostancıoğlu, yapıya ilişkin çalışmaları bulunan Ali Cengizkan ve Umut Şumnu konuk oldu.

Söyleşide ilk sözü yapının kullanıcısı Şükrü Bostancıoğlu aldı. Bostancıoğlu yapıda yaşamaya başladıkları 1968 yılından bugüne kadar halen yaşamlarını sürdürdükleri yapıya ilişkin görüşlerini ve yapıda gerçekleşen kullanım değişikliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları aktardı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Cengizkan ise, yapının nitelikli bir modern mimarlık örneği olduğunu dile getirdi, yapının korunması gerektiğinin altını çizdi.  Söyleşide son olarak sözü Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Umut Şumnu aldı. Şumnu yapıyı ortak kullanım alanları açısından değerlendirdi, aynı dönemde tasarlanmış diğer kooperatif yapıları ile karşılaştırdığı bir sunuş gerçekleştirdi.

Bina Kimlikleri Projesinin temel amacı nitelikli dönem eserlerinin korunması ve geleceğe aktarılmasıdır. Bu yapıların kültür varlığı olarak tescil edilmesi ve kamuoyunun yapıların yaşatılması konusunda bilinçlendirilmesi konusunda TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin çalışmaları devam edecektir.

Bina Kimlikleri Söyleşileri’nin yedincisi 8 Aralık 2010 tarihinde Meydanlar Müdürlüğü Kooperatif Apartmanı (Cinnah 19) üzerine gerçekleştirildi.

Bina Kimlikleri Söyleşileri’nin 2011 programı, konut yapılarının ele alındığı söyleşiler ile devam edecektir.  96’lar Apartmanı, Vali Konağı ve II. Vakıf Apartmanı’na yönelik söyleşiler 2011 yılı içinde gerçekleştirilecektir. Her yapıya ait söyleşiler ise yine 2011 yılı içinde yayın haline getirilecektir.

Son Güncelleme : 18.06.2019 - 14:09:56